Σαλάτα ροκ-αρπούζι
Δροσερή, καλοκαιρινή και πανεύκολη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη σαλάτα αυτή την είδα ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό του Άκη σ' έναν παιδότοπο. Επειδή δε την θυμόμουν ακριβώς, έκανα διάφορους συνδυασμούς που βρήκα στο διαδίκτυο. Σήμερα όμως ξαναπήγα στον παιδότοπο και είδα ότι είχε σιρόπι ροδιού ή πετιμέζι, ανθόνερο και μαυροσούσαμο. Εγώ έβαλα μπαλσάμικο με άρωμα μήλου.
Υλικά
-
1 ματσάκι ρόκα
-
κύβοι καρπουζιού (αφαιρούμε το κουκούτσι)
-
φέτα ή ανθότυρο σε κύβους
-
αγγουράκι
-
3 κ.σ. μπαλσάμικο
-
5 κ.σ. λάδι
-
1 κ.γ. μέλι
-
κρουτόν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη ρόκα σε μια σαλατιέρα.
-
2
Χτυπάμε το μέλι με το λάδι και το μπαλσάμικο.
-
3
Περιχύνουμε τη ρόκα με το μισό dressing.
-
4
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στη σαλάτα.
-
5
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.
Σχόλια (5)