Σαλάτα σπανάκι με σύκα και ξηρούς καρπούς
Την έφτιαξα για πρώτη φορά τα Χριστούγενα και απο τότε την έχω καθιερώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνετε. Αξιζει να την δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σιγοβράζουμε τα σύκα με την μαυροδάφνη για 6 λεπτά.
-
2
Αφαιρούμε τα σύκα.
-
3
Καθαρίστε και στραγγίστε καλά τα μαρούλι, το σπανάκι και την ρόκα και κόψτε τα με το χέρι.
-
4
Στρώστε τα σε μια βαθειά σαλατιέρα και προσθέστε τα καρύδια και τα σύκα.
-
5
Χτυπήστε στο μπλέντερ ολα τα υλικά του ντρέσινγκ αφου προσθέσετε και το κρασί που έβρασαν τα σύκα.
-
6
Περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.
Σχόλια (7)