Σαλάτα θαλασσινών

,

Περιγραφή

Την συνταγή αυτή την "αντεγραψα" από μικρό ιταλικό εστιατοριο, σαν "Le sette note". Είναι οικονομική, απλή στην παρασκευή της και τη σερβίρω πάντα μαζί με pasta θαλασσινών.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μαρούλια ή άλλη πράσινη σαλατα
  • φρεσκα κρεμμυδάκια
  • Άνηθο
  • 1 αγγούρι
  • 1 τονο σε νερό
  • Καβουροπόδαρα (σουριμι)
  • Αστακοουρές
  • 1/2 κιλό μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος
  • Αλάτι
  • Μισό ποτήρι ελαιολαδο
  • Το χυμό 1 λεμονιού
  • Ελάχιστη μουστάρδα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τις γαριδες και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα καβουροπόδαρα και τις αστακοουρές. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα σουρώνω γιατί τα καβουροπόδαρα εάν βράσουν πολύ διαλύονται!
  2. Σε μεγάλη σαλατιέρα τοποθετώ την σαλάτα ψιλοκομμένη, άνηθο, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, και το αγγούρι κομμένο σε κύβους. Προσθέτω αλάτι και ανακατεύω.
  3. Στολιζω την σαλάτα, με τα θαλασινά που έβρασα και στο κέντρο βάζω τον τεμαχισμένο τόνο.
  4. Τέλος χτυπάω τη σάλτα της σαλάτας που αποτελείται από το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι μουστάρδα και περιχύνω πάνω από όλα τα υλικά.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    ΨΑΡΟΣΥΜΒΟΥΛΕΣ με το WWF και τον Λευτέρη Λαζάρου
    Το γνώριζες ότι το 90% των παγκόσμιων ιχθυαποθε...
    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΣΑΛΑΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της emykat25