κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλάτα θαλασσινών

Σαλάτα θαλασσινών

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
lia_prov
lia_prov @cook_8464478
,ΕΛΛΑΔΑ

Την συνταγή αυτή την "αντεγραψα" από μικρό ιταλικό εστιατοριο, σαν "Le sette note". Είναι οικονομική, απλή στην παρασκευή της και τη σερβίρω πάντα μαζί με pasta θαλασσινών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 μαρούλια ή άλλη πράσινη σαλατα
  2. φρεσκα κρεμμυδάκια
  3. Άνηθο
  4. 1 τονο σε νερό
  5. Καβουροπόδαρα (σουριμι)
  6. 1/2 κιλό μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος
  7. Αλάτι
  8. 0.5 ποτήρι ελαιολαδο
  9. Το χυμό 1 λεμονιού
  10. Ελάχιστη μουστάρδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τις γαριδες και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα καβουροπόδαρα και τις αστακοουρές. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα σουρώνω γιατί τα καβουροπόδαρα εάν βράσουν πολύ διαλύονται!

  2. 2

    Σε μεγάλη σαλατιέρα τοποθετώ την σαλάτα ψιλοκομμένη, άνηθο, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, και το αγγούρι κομμένο σε κύβους. Προσθέτω αλάτι και ανακατεύω.

  3. 3

    Στολιζω την σαλάτα, με τα θαλασινά που έβρασα και στο κέντρο βάζω τον τεμαχισμένο τόνο.

  4. 4

    Τέλος χτυπάω τη σάλτα της σαλάτας που αποτελείται από το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ένα κουταλάκι μουστάρδα και περιχύνω πάνω από όλα τα υλικά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

lia_prov
lia_prov @cook_8464478
στις
,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα