Σαλάτα της Αθηνάς
Μια χειμωνιάτικη σαλάτα με καλοκαιρινούς τόνους
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν μπορείτε να κόψετε τις σαλάτες με το χέρι είναι ακόμα καλύτερα διότι δεν χάνονται τα συστατικά τους και επιπλεόν είναι πιο εύκολο να πιάσουμε τις μερίδες με το πιρούνι. Οι δόσεις για το λάδι το balsamico και τη μουστάρδα είναι ενδεικτικές. Aν δείτε ότι δεν σας φτάνει και θέλετε να προσθέσετε κι άλλο απλά σε ένα άλλο δοχείο προσθέτε τα υλικά και τα χτυπάτε. Μήν δοκιμάσετε να βάλετε λίγη μουστάρδα παραπάνω ή λίγο λάδι ή λίγο balsamico κατευθείαν στη σαλατα. Θα είναι μια αποτυχια...
Υλικά
-
1 μέτριο μαρούλι
-
1/4 κόκκινο λάχανο
-
1/4 λάχανο
-
1/2 iceberg
-
λίγη ρόκα
-
1 σαλάτα (σγουρό μαρούλι)
-
1 κόκκινη σαλάτα (κόκκινο σγουρό μαρούλι)
-
2 τριμμένα καρότα
-
1 κονσέρβα καλαμπόκι
-
100 gr. τριμμένη παρμεζάνα πικάντικη
-
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
-
1 ποτηράκι κρασιού balsamico
-
3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις σαλάτες σε μέτριες λωρίδες (όχι πολύ ψηλές για να πιάνονται άνετα με το πιρούνι) και τρίβουμε το iceberg και τα λάχανα σε ψηλές φέτες (για να γίνουν μαλακά). Κόβουμε με τα χέρια τη ρόκα αφαιρόντας τα σκληρά κοτσάνια.
-
2
Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε το λάδι το ξύδι και τη μουστάρδα και το χτυπάμε σε μιξεράκι του καφέ άν έχουμε. Εάν δεν έχουμε τότε βάζουμε τα υλικά μας σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούνε και πάρει η σώς μας ένα χρώμα... καφέ σκούρο και τη ρίχνουμε στη σαλάτα μας.
-
3
Κατόπιν ρίχνουμε το καλαμπόκι το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να ανακατευτούν τα μαρούλια με τις σαλάτες και η σώς να βρέξει όλη τη σαλάτα μας.
-
4
Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Σχόλια (3)