Σαλάτα του Καίσαρα σε φωλίτσα τορτίγιας
Εύκολη, γρήγορη και ευπαρουσίαστη σαλάτα του Καίσαρα για ένα τέλειο και εντυπωσιακό τραπέζι!! Είναι η σαλάτα που συνόδευσα το κοτόπουλο αλά κρεμ με το κοτόπουλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα παραπάνω υλικά είναι για μία μερίδα, οπότε όσοι είναι οι καλεσμένοι σας τόσες τορτίγιες θα χρειαστείτε και τόσα υλικά για τη σαλάτα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια ελαφρά.
-
2
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλο με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ροδίσει (εγώ χρησιμοποίησα το κοτόπουλο από τη συνταγή με τα λαζάνια που έφτιαξα).
-
3
Από την φέτα του τοστ, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι την κόρα και κόβουμε την υπόλοιπη φέτα σε μικρά κυβάκια, τα οποία τοποθετούμε σε τηγάνι με το λάδι, τη ρίγανη και το αλάτι μέχρι να ροδίσουν.
-
4
Παίρνουμε ένα ταψάκι για muffins, το γυρνάμε ανάποδα και τοποθετούμε κάθε τορτίγια ανάμεσα στα κενά που έχουν ανάμεσά τους οι 4 θήκες. (Θα ανεβάσω φωτογραφία να σας δείξω ακριβώς πώς γίνεται). Ψήνουμε στους 180 για 5 λεπτά μέχρι να γίνει η τορτίγια crispy και να στέκεται.
-
5
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σως σε ένα μικρό μπολ.
-
6
Τοποθετούμε την τορτίγια σε ένα πιάτο. Βάζουμε μέσα το ψιλοκομμένο μαρούλι που έχουμε αλατίσει ελαφρώς και περιχύνουμε με τη σως.
-
7
Στη συνέχεια βάζουμε το κρουτόν, τα κομματάκια του σοταρισμένου κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί! Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να τη γευτούμε!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια