Σαλάτα του Σεφ (Άννας)
Είναι η σαλάτα που όλοι μας γνωρίζουμε, με τη διαφορά ότι η σάλτσα είναι κατά βάση με γιαούρτι.την εμπνεύστηκα εγώ με αυτόν το τρόπο αφού θέλω να μαγειρεύω υγιεινά και όπου την έχω πάει έχει κάνει θραύση!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ ελαφριά και υγιεινή σαλάτα και ακριβώς γι αυτό την σκέφτηκα με γιαούρτι στη βάση της.Η συνταγή είναι για μια μεγάλη μερίδα, γι' αυτό εάν χρειάζεστε λιγότερη ποσότητα πολύ απλά την κάνετε μίση. Την είχα φέρει και στην κοπή της πίτας οπότε όσοι τη δοκιμάσατε θα την ξέρετε. Καλή απόλαυση!!!
Υλικά
-
Για τη σαλάτα
-
2 μαρούλια
-
1 μεγάλη ντομάτα
-
1 αγγούρι
-
2 αυγά
-
ζαμπον ή γαλοπουλα σε τετραγωνα κομματακια (περιπου 200 γρ)
-
τυρι σε κομματακια (περιπου 200 γρ.)
-
λίγο αλάτι
-
και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας
-
Για τη σάλτσα
-
2 γιαούρτια (κατά προτίμηση ένα στραγγιστό κι ένα αγελαδινό)
-
1 κ.σ. λάδι
-
1 1/2 κ.σ. ξύδι
-
2 1/2 κ.σ. μαγιονέζα
-
6 1/2 κ.σ. κέτσαπ
-
1 κ.γ. μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και κόβουμε το μαρούλι, τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και το αγγούρι το ίδιο.
-
2
Βράζουμε τα αυγά μας, πρέπει να είναι σφικτά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
-
3
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά για τη σάλτσα ώσπου να ομογενοποιηθούν.
-
4
Βάζουμε το μαρούλι στη σαλατιέρα μας κι αλατίζουμε.
-
5
Προσθέτουμε απο πάνω τη σάλτσα και στο πλάι τη ντομάτα εναλλάξ με το αγγουράκι μας.
-
6
Τοποθετούμε και τα κομμένα αυγά στη μέση και έτοιμη η σαλάτα μας!!
Σχόλια (9)