juliegram
juliegram @juliegram
ΕΛΛΑΔΑ

Μια κρύα πεντανόστιμη σαλάτα που σερβίρεται σαν τούρτα με πατάτες, καρότα, παντζάρια, αυγά και μαγιονέζα. Ιδανική για χριστουγεννιάτικο τραπέζι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Διατηρείται 3-4 ημέρες στο ψυγείο. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα - βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

59 Minutes
8 εως 10
  1. 4 πατάτες
  2. 4 καρότα
  3. 1 κούπα μαγιονέζα
  4. 2-3 κρεμιδάκια φρέσκα
  5. Λίγο άνηθο
  6. 1 σκελίδα σκόρδο
  7. 1 κ.σ. ξύδι
  8. Λίγο λάδι
  9. Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμιδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει.

  2. 2

    Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τούς κροκούς (οι κροκοί θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).

  5. 5

    Προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να την στρώνουμε πιο εύκολα

  6. 6

    Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. ρίχνουμε με την σειράΑΛΑΤΙ, Πιπέρι, Άνηθο, τούς ΚΡΟΚΟΥΣ και το Ασπράδι. Μετά μία λεπτή στρώση Μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το ΚΑΡ0ΤΟ. Μετά μία λεπτή στρώσει Μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το Παντζάρι. Μετά μία λεπτή στρώσει Μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την Πατάτα.

  7. 7

    Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (265)

Φαιη Καρατζα
Φαιη Καρατζα @Fayelove
Το γιαούρτι ταιριάζει πιστεύω με πιπερακι

Από

juliegram
juliegram @juliegram
στις
ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα