Σαλάτα ζυμαρικών με τόφου
Δροσερή και χορταστική σαλάτα για τις ημέρες που βαριέστε το πολύ μαγείρεμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι βίγκαν. Προσαρμοσμένη από το βιβλίο La Dolce Vegan! της Sarah Kramer. Το σιρόπι αγάυς είναι γλυκαντικό.
Υλικά
-
Σαλάτα
-
3 κούπες κοχυλάκια ή ζυμαρικά βίδες
-
1/4 κούπας μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
-
2 κουτ. της σούπας πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
-
1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
-
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 κούπα κύβους ψημένου ή μαριναρισμένου τόφου
-
Ντρέσινγκ
-
1 κ.τ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-
1 κ.τ.σ. κόκκινο ξύδι
-
2 κ.τ.σ. σιρόπι αγάυης
-
2 κ.τ.σ. νερό
-
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.τ.γ. βασιλικό
-
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
-
λίγο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά. Ενώ βράζουν, σε ένα μεγαλούτσικο μπωλ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
-
2
Για το ντρέσινγκΒάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι με καπάκι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Για τη σαλάταΣτραγγίζουμε τα ζυμαρικά κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.
-
4
Στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
5
Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου πριν να σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια