κύρια φωτογραφία συνταγής Σαλατο-τάρτες
Arience
Arience @cook_8449682

Σερβίρετε τη σαλάτα σας με ένα διαφορετικό τρόπο – κατάλληλο και για μπουφέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το φιλετάρισμα του πορτοκαλιού και το μαρινάρισμα του κρεμμυδιού, χρησιμοποιώ τη μέθοδο της Βίκυς Κουμάντου από το www.tastefull.gr.Η τάρτα γίνεται βεβαίως και σε άλλα μεγέθη και με άλλο συνδυασμό λαχανικών και dressing.Θα μπορούσαμε π.χ. αντί για τυρί να βάλουμε λίγο πατέ ελιάς στην τάρτα (αφού όμως την ψήσουμε) και να βάλουμε επάνω μία σαλάτα τύπου χωριάτικης (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, τριμμένη φέτα κλπ).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. Υλικά για την τάρτα
  2. 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (κάνει και το soft αν δεν έχετε άλλο)
  3. 1 1/5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
  4. 1 πρέζα αλάτι
  5. 1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)
  6. Λίγο πιπέρι
  7. Λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γκούντα
  8. Λίγο παγωμένο νερό
  9. Λίγα φασόλια για το ψήσιμο
  10. Υλικά για τη σαλάτα
  11. Μαρούλι μέτρια κομμένο
  12. Κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
  13. Μαριναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού
  14. Φιλετάκια πορτοκαλιού
  15. Ψιλοτριμμένο καρότο
  16. Μαύρο σουσάμι
  17. Υλικά για το dressing
  18. Αλάτι
  19. Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα μαρινάρουμε τα κρεμμύδιακόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μπωλ. Περιχύνουμε με λίγο λευκό ξύδι. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε με τα ακροδάχτυλα να πάει παντού το μίγμα και το αφήνουμε για 30'.

  2. 2

    Φτιάχνουμε την τάρταΒάζουμε το βούτυρο στην επιφάνεια εργασίας σε κομματάκια. Ρίχνουμε πάνω του το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρεμμύδι. Με τις άκρες των δακτύλων μας τρίβουμε τα υλικά ώστε να δημιουργήσουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Όταν όλη η ζύμη γίνει σαν ψίχουλα ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο νερό (περίπου 1 φλιτζάνι καφέ) και ζυμώνουμε για λίγο και πολύ ελαφρά μέχρι να γίνει ένα μαλακό μπαλάκι. Τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και συνεχίζουμε.

  3. 3

    Φιλετάρουμε τα πορτοκάλιαΚόβουμε βαθειά το πάνω (εκεί που είναι το κοτσάνι) και κάτω μέρος (το ακριβώς αντίθετο) του φρούτου ώστε να φανεί η σάρκα του. Το ακουμπάμε όρθιο στην επιφάνεια κοπής και κρατώντας το σταθερό με το ένα χέρι, αφαιρούμε με το μαχαίρι λωρίδες από την φλούδα και όλο το άσπρο εσωτερικό, ώστε να φανεί η σάρκα του φρούτου. Όταν έχουμε ολοκληρώσει το καθάρισμα, παίρνουμε το φρούτο στα χέρια μας και αρχίζουμε να αφαιρούμε τα φιλετάκια, τα οποία βρίσκονται ανάμεσα στις λευκές μεμβράνες του φρούτου. Το βάζουμε σε ένα μπωλ ώστε να μαζέψουμε το χυμό που θα βγάλουν.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε τη σαλάτα βάζοντας όλα τα υλικά εκτός από το πορτοκάλι και το μαύρο σουσάμι σε μία σαλατιέρα. Φτιάχνουμε το dressing και το ρίχνουμε στη σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.

  5. 5

    Βγάζουμε τη ζύμη από τη ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα λεπτό φύλο. Κόβουμε δισκάκια με μία κούπα και τα βάζουμε σε φόρμα για μάφινς αφού την έχουμε λαδώσει, καλύπτοντας τον πάτο της κάθε φόρμας και λίγο από τα πλαϊνά. Βάζουμε από πάνω λίγα φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) στον αέρα για 15 λεπτά. Όταν τελειώσει το τέταρτο, βγάζουμε έξω τις τάρτες και αφαιρούμε τα φασόλια και καλύπτουμε τον πάτο τους με λίγο τυρί. Αφήνουμε να ψηθεί άλλα 10 λεπτά (ή μέχρι οι τάρτες να γίνουν σκληρές σαν μπισκότο. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα). Τις βγάζουμε από τη φόρμα και τις αφήνουμε να κρυώσουν

  6. 6

    Μόλις κρυώσει λίγο η τάρτα, βάζουμε πάνω της λίγη από τη σαλάτα, και τοποθετούμε από πάνω τα φιλετάκια πορτοκαλιού και λίγο σουσάμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Από

Arience
Arience @cook_8449682
στις