ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Εμφανίσιμα και νοστιμότατα σαλιγκαράκια που μπορούμε να τα τοποθετήσουμε πάνω σε φετούλα ψωμάκι ή κράκερ και να κάνουμε λαχταριστά καναπεδάκια για ένα πάρτυ, μια γιορτή ή ακόμα και να συνοδεύσουμε…ανιαρά φαγητά όπως, είναι για πολλούς, οι φακές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Καταλαβαίνετε ότι η ιδέα αυτή παίρνει και πολλές παραλλαγές όπως τυρί κρέμα, ροκφόρ-βούτυρο και ζαμπόν ενώ μπορείτε να βάλετε με κάποιο τρόπο «στο παιχνίδι» και τη μουστάρδα που ταιριάζει πολύ! Πάντως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε και την πρωτότυπη συνταγή, είναι πολύ καλή!Κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη αν χρησιμοποιήσετε κράκερ και έχετε σκοπό να κεράσετε καλεσμένους είναι ότι δεν θα πρέπει να τα έχετε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα γιατί τα κράκερ στο ψυγείο θα «πανιάσουν»-θα πάψουν να είναι τραγανά. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 πιατέλες καναπεδάκια
  1. 1-2 μεγάλες φέτες Ζαμπόν
  2. 200-300 γραμ. περίπου τυρί φέτα
  3. 1 κυπελλάκι βούτυρο soft
  4. Άνηθο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Όπως σας είπα, θα χρειαστούμε μεγάλες φέτες ζαμπόν και όχι το μέγεθος που χρησιμοποιούμε στα τοστ. Αν δεν βρούμε θα ενώσουμε 2 φέτες ζαμπόν βάζοντας την μία δίπλα στην άλλη με μικρή επικάλυψη. Με αυτή τη λογική, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζαμπόν με όποιο άλλο αλλαντικό μας αρέσει (όπως η καπνιστή γαλοπούλα για παράδειγμα που φέρνει φοβερά γευστικά αποτελέσματα!!!). Σκοπός μας είναι πάντως να φτιάξουμε ένα γεμιστό ρολλάκι που κόβοντάς το αργότερα να δημιουργήσει τα σαλιγκαράκια που σας λέω.

  2. 2

    Θρυμματίζουμε με το πιρούνι το τυρί και αναμειγνύουμε μαζί με αρκετό βούτυρο soft μέχρι να πάρει μορφή που να μπορεί να αλείφεται.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε κάμποσο άνηθο και ρίχνουμε μες στο μείγμα τυριού-βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Μόλις είναι έτοιμο πασαλείβουμε τις φέτες του αλλαντικού με «γενναιόδωρη» δόση μείγματος κι έπειτα τυλίγουμε το αλλαντικό σε ρολό ξεκινώντας από την στενή πλευρά για να βγει μεγαλύτερο σαλιγκάρι. (Αν ξεκινήσουμε από την μακριά πλευρά θα βγει μικρότερο σαλιγκαράκι –σαν αυτό που σας δείχνω στη φωτό που ανέβασα- οπότε αν πάρουμε κράκερ για να τα τοποθετήσουμε θα πρέπει να δώσουμε προσοχή στο μέγεθος, μην είναι δυσανάλογα μεταξύ τους τα μεγέθη).

  5. 5

    Τυλίγουμε τα ρολά μας με αλουμινόχαρτο σφιχτά, για να μην ανοίξουν και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

  6. 6

    Όταν από την ψύξη γίνουν «πέτρα» ή και λίγο πριν τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε απ’ την κατάψυξη, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να ξεπαγώσουν ελαφρώς και μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίζουμε να κόβουμε λεπτές φετούλες των 5-7 χιλιοστών και να τις τοποθετούμε πάνω στα κομμένα ψωμάκια ή στα κράκερ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

naty_p
naty_p @cook_8462926
πολύ έξυπνο! μου έλυσε τα χέρια στο μπουφε για τα γενέθλια της μικρής μου αδελφής. Τα έφιαξα σε διαφορες παραλλαγές και όλα εξαφανίστηκαν σε χρόνο μηδέν! \nΕυχαριστώ πολύ για την ιδέα. 5 πιρουνάκια απο μένα :)

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις