Σαλιγκαροτυρόπιτα

Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη τυροπιτούλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζυμάρι γίνεται και στο χέρι αλλά θέλει καλό ζύμωμα. Επίσης είναι σημαντικό να αφήσουμε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί για να ανοίγει πιο εύκολα και να μην μαζεύει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. λίγο αλάτι
  3. 1 κ.σ ξύδι
  4. 2 κ.σ λάδι
  5. χλιαρό νερό όσο πάρει
  6. 400 γρ φέτα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο μπολ του μίξερ, αλεύρι, αλάτι, ξύδι, λάδι και χτυπάμε με το εξάρτημα για ζύμες προσθέτοντας λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

  2. 2

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5-6 μπαλάκια και τα βάζουμε σε αλευρωμένο μπολ σκεπασμένα με πετσέτα για 10'.

  3. 3

    Ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη βέργα, ρίχνουμε λίγο λάδι πιτσιλωτά και βάζουμε κατά μήκος από τη μια πλευρά φέτα.  Τυλίγουμε σε ρολό και μετά το κάνουμε σαλιγκάρι.

  4. 4

    Βάζουμε τα σαλιγκαράκια σε λαδωμένο ταψί, τα πιτσιλάμε με λίγο λάδι και νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30' περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Από

Ζου Ειρηνη
στις
Αθήνα