Σάλτσα αβγολέμονο κρέμα
Συνταγή της γιαγιάς Ολυμπίας, που ήταν από την Πόλη. Τα φαγητά της ήταν πάντα λίγο βαριά, αλλά εξαιρετικά νόστιμα!
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
3 κροκάδια αβγών
-
1/4 φλ. χυμό λεμονιού
-
1/4 φλ. νερό
-
2 κ.σ. κορν φλάουερ
-
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο και ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια των αβγών και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε ελαφρά.
-
2
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κροκάδια.
-
3
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα.
-
4
Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σχόλια (17)