Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Συνταγή της γιαγιάς Ολυμπίας, που ήταν από την Πόλη. Τα φαγητά της ήταν πάντα λίγο βαριά, αλλά εξαιρετικά νόστιμα!

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 Minutes
  1. 3 κροκάδια αβγών
  2. 1/4 φλ. χυμό λεμονιού
  3. 1/4 φλ. νερό
  4. 2 κ.σ. κορν φλάουερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο και ρίχνουμε μέσα τα κροκάδια των αβγών και το χυμό λεμονιού. Τα χτυπάμε ελαφρά.

  2. 2

    Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα κροκάδια.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα φλυτζάνι από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα.

  4. 4

    Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Efi Spanou
Efi Spanou @cook_9654630
Σουπερ συνταγή εύκολη εξίσου ωραία κ χωρίς κρέμα γάλακτος!!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα