Σάλτσα άσπρη με μανιτάρια
Η νόστιμη άσπρη σάλτσα με μανιτάρια χωρίς κρέμα γάλακτος...
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη σερβίρουμε ζεστή πάνω από βρασμένα ζυμαρικά ή ρύζι.Αν θέλετε να προσθέσετε ζαμπόν (για πιο ελαφρύ καπνιστή γαλοπούλα) μπορείτε να το προσθέσετε σε κομματάκια λίγο μετά αφού ρίξετε τους κρόκους στη σάλτσα.Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
500 γρ γάλα πλήρες
-
1 κουταλιά σούπας λάδι
-
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
-
200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
-
αλάτι, πιπέρι
-
Μαιντανός (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους σε γυάλινο σκεύος.
-
2
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι κρύο γάλα.
-
3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα χωρίς να το αφήσουμε να πάρει βράση.
-
4
Σωτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαγειρευτούν.
-
5
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στα μανιτάρια, το διαλυμένο κορν φλάουρ και λίγο λίγο το ζεστό γάλα.
-
6
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
7
Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο σκεύος με τους κρόκους και ανακατεύουμε.
-
8
Τους προσθέτουμε κι αυτούς στην υπόλοιπη σάλτσα.
-
9
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο χωρίς να πάρει βράση.
-
10
Αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαιντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)