Σάλτσα BBQ για ψητά σχάρας σε 5 λεπτά
Μία εξαιρετική, πολύ νόστιμη σάλτσα και κυρίως πανεύκολη που θα συνοδέψει με τον καλύτερο τρόπο τα ψητά σας στην σχάρα ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οση σάλτσα σας περισσέψει μπορείτε να την βάλετε σε ένα ανάλογου όγκου γυάλινο βαζάκι με καπάκι και να την φυλάξετε στο ψυγείο για αρκετές μέρες μέχρι να την ξαχαχρειαστείτε στο επόμενο BBQ.
Υλικά
-
80 ml παρθένο ελαιόλαδο (7 κ.σ περίπου)
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
4 κ.σ. κέτσαπ
-
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή
-
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
-
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
-
1 κ.γ αλάτι
-
1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα ευρύχωρο μπόλ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ακόμη καλύτερα αν τα χτυπήσετε σε ένα καλό και ευρύχωρο σέικερ ή με ένα δυνατό μιξεράκι χειρός έως να αποκτήσει σχεδόν την υφή της μαγιονέζας.
-
2
Ετοιμη η σάλτσα BBQ για να συνοδέψει τα ψητά σας.
Σχόλια (5)
Έβαλα και λίγη σκόνη καυτερή πιπεριά και αντί ζάχαρης, μέλι! Άρεσε πολύ!
Καλύτερη από την έτοιμη! Κι εγώ στην αρχή είπα να μην βάλω τη ζάχαρη, αλλά όταν τη δοκίμασα έλειπε κάτι. Τη χρειάζεται τη γλυκά νομίζω η Barbecue.. είτε με ζάχαρη είτε με μέλι!
Την επόμενη φορά θα επανέλθω με φωτο 😀