Σάλτσα για μακαρόνια με κιμά σόγιας
Μια νηστίσιμη, αλλά νοστιμότατη συνταγή! Εύκολη, γρήγορη και υγιεινή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν αγοράζετε σόγια να διαβάζετε πάντα τη συσκευασία για να είστε σίγουροι οτι το περιεχόμενο δεν είναι προϊόν γενετικά τροποποιημένο. Η σόγια προσφέρει υψηλή διατροφική αξία με βιταμίνες, πρωτείνες, ιχνοστοιχεία και χαμηλά λιπαρά. Σε περιόδους νηστείας μας δίνει μια καλή λύση για την πρόσληψη μη ζωϊκής πρωτεΐνης.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα κρασί κόκκινο
-
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
-
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
-
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
2 μέτρια καρότα τριμμένα
-
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
-
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας
-
1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνουμε ζεστό νερό. Τον αφήνουμε 20 λεπτά και μετά τον ξεπλένουμε και τον στίβουμε με τα χέρια πολύ καλά.
-
2
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και γυαλίζουμε καλά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
-
3
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
-
5
Ακολούθως, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, τη ντομάτα και 2 κούπες νερό.
-
6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
-
7
Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
-
8
Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, και ο κιμάς είναι έτοιμος.
-
9
Συνοδεύει τέλεια μακαρόνια, αλλά και ρύζι.
Σχόλια (23)