Σάλτσα γιαουρτιού
Μια δροσερή σάλτσα που ταιριάζει πολύ με πολλά κρεατικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει επίσης πολύ με τα "κεφτεδάκια καλοκαιρινά δροσερά"
Υλικά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι (220-250 γρ)
-
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-
δυόσμο και άνιθο ψιλοκομμένα
-
λίγο αγγουράκι
-
λίγο λεμόνι ή ξύδι
-
λίγο αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το λεμόνι, το λάδι, το αγγουράκι (6-7 φέτες από αγγουρι) στο μούλτι. Ή για να μην ξοδεύουμε ρεύμα χρησιμοποιούμε τον τρίφτη κλασσικά. Τι είναι ένα μικρό κομάτι αγγουράκι!!!
-
2
Προθέτουμε μετά και το γιαουρτάκι και τα ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα. Ανακατεύουμε.
-
3
Αλατίζουμε κατά το γούστο μας.
-
4
Την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να "δέσει".
Σχόλια