Σάλτσα Ιταλική για μακαρόνια, πίτσες κτλ
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα την βράσετε μέχρι να πιεί όλα τα ζουμιά.
Υλικά
-
3 κιλά ντομάτες
-
10 δόντια σκόρδο
-
1 ποτήρι λάδι
-
ΑΠΛΗ
-
10 γαρύφαλλα
-
10 φύλλα δάφνη
-
1 κ.σούπας δενδρολίβανο
-
1 1/2 κουταλιά αλάτι
-
λίγη κανέλα ξύλο
-
μερικά σπυριά πιπέρι
-
5 φύλλα φρασκόμηλο
-
λίγο βασιλικό
-
1/2 νεροπότηρο ξύδι
-
ΚΑΥΤΕΡΗ
-
3 πιπεριές πράσινες
-
3 πιπεριές καυτερές
-
5 γαρύφαλλα
-
1 1/2 κουταλιά αλάτι
-
1 κουταλιά ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερού ξύδι
-
15 γραμ. μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια στα τέσσερα σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα σκόρδα και το λάδι.
-
2
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά της απλής ή της καυτερής σάλτσας και τα βράζουμε 3 ώρες σε σιγανή φωτιά.
-
3
Τέλος αφαιρούμε δάφνη, δενδρολίβανο, ξύλο κανέλας και τα περνάμε από τον μύλο. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο σε γυάλινα βάζα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)