Σάλτσα καραμέλας 2
Θα την λατρέψετε!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σάλτσα κρατάει καιρό στο ψυγείο, πήζει αλλά την ζεσταίνουμε ξανά.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/3 φλυντζ.τσ. νερό
-
1 φλυντζ.τσ. ζάχαρη
-
1 φλυντζ.τσ. κρέμα γάλακτος
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα υλικά της καραμέλας μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει, τότε βάζουμε τη κατσαρόλα σε κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό.
-
2
Αφού κρυώσει λίγο αλλά είναι ακόμα ρευστή, ρίχνουμε τη κρέμα και ξαναζεσταίνουμε τη καραμέλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.
-
3
Τέλος αφού κατεβάσουμε τη κασταρόλα ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια
Σχόλια (29)