Σάλτσα καραμέλας

Bαθμολογία: 3.9474
       
 
19 ψήφοι
,

Σάλτσα καραμέλας
photo: ATHENS_SM

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2/3 κούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1/3 κούπας γάλα ζαχαρούχο
  • 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτος απο την κρέμα γάλακτος, σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
  2. Κατεβάζουμε απο  τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα ανακατευοντας γρήγορα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σχετικές συνταγές

    47 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 30-10-08  
    Μπράβο, έλειπε αυτή η θεϊκή γεύση, η απόλυτα παχυντική και θρεπτική έκδοση της κρέμας καραμέλας!
    Βάζεις μαύρη ζάχαρη και σου βγαίνει και λίγο πιο σκούρη?
    Με το που κάνω την τούρτα, σου στέλνω το κομμάτι σου! Κανονικό μέγεθος! ;-)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 30-10-08  
    Ετσι ετσι!!!...ναι βαζω σκουρα ζαχαρη για να βγαινει πιο ωραιο το χρωματακι της σαλτσας!!...περιμενωωω το κομματι μου!!!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-10-08  
    Είναι αυτή η κρέμα που λέγεται butterscotch;
    Καλά, φαίνεται τελείως κολασμένη!
    #
    Σχόλιο από flora, 30-10-08  
    Πω πω γλυκάθηκα και μόνο που τη διάβασα, σκέψου να την δοκιμάσω κι όλας!!!!!Όταν κρυώνει στερεοποιείται πάνω στο γλυκό , σαν γλάσο?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 30-10-08  
    Ναι αυτη ειναι η ατιμη!!!...τωρα δεν μπορεις να πεις οτι στερεοποιειται...χμ...γινεται κατι σαν το ζαχαρουχο γαλα στην πυκνοτητα!!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 31-10-08  
    Ginger, αυτή η σάλτσα δεν είναι η butterscotch. Είχα βρει τη συνταγή σε ένα περιοδικό. Δεν τη θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν διαφορετική. Αν τυχόν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να τη βρω και να τη στείλω.
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 31-10-08  
    Ο μόνος λόγος που δε βάζω πηρουνάκια είναι ότι δεν δοκίμασα (ακόμα) να τη φτιάξω... Αλλά πρέπει να είναι θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από Milena, 31-10-08  
    TraGa μια ερωτησούλα ?????
    Εκτός από τούρτα, μπορώ να την χρησιμοποιήσω και κάπου αλλού ??
    Κάντε μου καμμιά πρόταση !!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 31-10-08  
    Μιλενακι εγω θα την βαλω πανω απο ψητα μηλα και σαντιγυ!!!!!Θεικη!!!!Δοκιμασε την!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 31-10-08  
    Milena μου μπορεις να την βαλεις πανω απο κρεμα πανακοτα, σε κρεπες, σε cheese cake και φυσικα το πιο θεικο ειναι πανω απο παγωτο βανιλια!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-11-08  
    Εξαιρετικη!!!!Δεν εχω λογια ειναι ακριβως η σαλτσα καραμελας butterscotch οχι μονο κολασμενη αλλα απιθανη!!!Την εβαλα πανω απο κρεμα πανω απο μηλα ψητα!!!Αφηστε εγινε της μουρλης μεχρι και τους γειτονες ταισαμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Toburlika, 7-11-08  
    #
    Σχόλιο από MARA!, 4-1-09  
    Θα την δοκιμασω σιγουρα κι εγω!!να ρωτησω κατι μονο μπορω να την βαλω μεσα στην τουρτα?[για επικαληψη θα φτιαξω την γκανας]την καραμελα μπορω αραγε να την βαλω πανω στο παντεσπανι της τουρτας μερεντας που ειναι στο site?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 4-1-09  
    Αν την αφησεις να κρυωσει καλα και βεβαια μπορεις...και ενα μικρο κολπο για να μην σου τρεξει απο τα πλαγια...με κορνε κανεις γυρω γυρω μια σειρα απο σαντυγι και φτιαχνεις κορνιζα!!!
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 17-2-09  
    Δεν μου άρεσε καθόλου η γεύση και το άρωμα μελιού...ήταν σαν γαλατίλα με μελι, καμία σχέση με αυτό που περίμενα...Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω αντί για γαλα να βάλω φυτικά (από σόγια) και διπλάσια ποσότητα ζάχαρης, καθόλου μέλι...
    #
    Σχόλιο από PYLH, 1-4-09  
    Την έφτιαξα κι εγώ προχθές για να συνοδεύσω την πανακότα που είχα ετοιμασει,αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην γεύση.Έτσι έλιωσα σε μπαιν μαρί 2 σοκολάτες υγιείας και τις ανακάτεψα πολύ καλά με την σάλτσα καραμέλας...και το αποτέλεσμα ήταν μια θεική, μερέντα θα την έλεγα,γλάσσο σοκολάτας ίσως ή μάλλον μία απίστευτη σάλτσα σοκολατοκαραμέλας που ταιριάζει με όλα.Την δοκίμασα με muffins αλλά και πάνω απο κεικ και ήταν το κάτι άλλο! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 27-4-09  
    Τράγα μου είσαι σκέτη γλύκα! Δοκίμασα την καραμέλα σου με παγωτό βανίλια. Είναι θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από Donatella, 26-5-09  
    ΟΥΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-7-09  
    διατηρειται πολύ καιρό στο ψυγείο?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 30-10-08  
    Μπράβο, έλειπε αυτή η θεϊκή γεύση, η απόλυτα παχυντική και θρεπτική έκδοση της κρέμας καραμέλας!
    Βάζεις μαύρη ζάχαρη και σου βγαίνει και λίγο πιο σκούρη?
    Με το που κάνω την τούρτα, σου στέλνω το κομμάτι σου! Κανονικό μέγεθος! ;-)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 30-10-08  
    Ετσι ετσι!!!...ναι βαζω σκουρα ζαχαρη για να βγαινει πιο ωραιο το χρωματακι της σαλτσας!!...περιμενωωω το κομματι μου!!!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 31-10-08  
    Ο μόνος λόγος που δε βάζω πηρουνάκια είναι ότι δεν δοκίμασα (ακόμα) να τη φτιάξω... Αλλά πρέπει να είναι θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 3-11-08  
    Εξαιρετικη!!!!Δεν εχω λογια ειναι ακριβως η σαλτσα καραμελας butterscotch οχι μονο κολασμενη αλλα απιθανη!!!Την εβαλα πανω απο κρεμα πανω απο μηλα ψητα!!!Αφηστε εγινε της μουρλης μεχρι και τους γειτονες ταισαμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Toburlika, 7-11-08  
    #
    Σχόλιο από DanaeAng, 17-2-09  
    Δεν μου άρεσε καθόλου η γεύση και το άρωμα μελιού...ήταν σαν γαλατίλα με μελι, καμία σχέση με αυτό που περίμενα...Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω αντί για γαλα να βάλω φυτικά (από σόγια) και διπλάσια ποσότητα ζάχαρης, καθόλου μέλι...
    #
    Σχόλιο από JennyIlio, 27-4-09  
    Τράγα μου είσαι σκέτη γλύκα! Δοκίμασα την καραμέλα σου με παγωτό βανίλια. Είναι θεϊκή!
    #
    Σχόλιο από Donatella, 26-5-09  
    ΟΥΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 14-7-09  
    Μεχρι κι ενα μηνα την εχω κρατησει!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-7-09  
    Την έκανα αλλά μου άρπαξε κατά το βράσιμο κι ενώ ήμουν έτοιμη να την πετάξω σκέφτηκα να τη σουρώσω να φύγουν τα καμένα και με έκπληξη είδα ότι δεν άφησε μυρωδιά. Κι έτσι έγινε νοστιμότατη. Έκανα και την πανακοτα σου και περιμένω το βράδυ να τα συνδυάσουμε.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-7-09  
    Τραγα καλημερα, μπορουμε να φτιαξουμε παγωτο να το αφησομε να παγωσει λιγο και να βαλουμε απο πανω την σαλτσα καραμελας, να την βαλουμε στην καταψυξη να παγωσει για λιγο και να ρηξουμε λιγο ακομα παγωτο απο πανω;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-7-09  
    Sol81 μου τρεχουν τα σαλια ηδη! χαχαχαχα

    glykoula γιατι οχι!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-7-09  
    Τραγα να σε ρωτησω κατι, επειδη η συνταγη ζηταει 1/3 της κουπας ζαχαρουχο γαλα, το υπολοιπο κουτακι μπορουμε να το βαλουμε σε αεροστεγες βαζο στο ψηγειο; και για ποσο καιρο μπορουμε να το εχουμε ετσι;
    Γιατι αν ανοιχτει το κουτακι μετα τι θα το κανουμε;;;!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-7-09  
    Καλησπερα Τραγα, την εφτιαξα την σαλτσουλα σου, υπεροχη, την μιση την εβαλα σε παγωτο οπως σου ειχα γραψει κ σε πιο παλιο σχολιο μου, κ την υπολοιπη την ανακατεψα με μπισκοτα και τα εριξα μεσαστο παγωτο.Απλα ηθελα να σε ρωτησω, δεν εβαλα ,αυρη ζαχαρη αλλ καστανη πεζει ρολο σε κατι; αλλαζει κατι αλλο;
    #
    Σχόλιο από nasta_16, 20-11-09  
    #
    Σχόλιο από annouk, 13-2-10  
    Παρα πολυ ωραια για σπιτικο σιρποι καραμελας!θα ελεγα οτι μυριζε πολυ ωραια και χωρις τη κρεμα γαλακτος στο τελος!το μονο που μυο φανηκε πολυ ηταν η ποσοτητα της ζαχαρης,εννοω οτι μου φανηκε παρα πολυ γλυκια.την επομενη φορα θα μειωσω τη ζαχαρη αρκετα.
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 2-3-10  
    Την έφτιαξα και είναι τέλεια..Σε συνδιασμό με τη πανακότα..μμμμμμ. Σε τούρτα μπορώ να τη χρησιμοποιήσω ?Λογικά ναι..
    #
    Σχόλιο από kitro, 5-5-10  
    πολυ καλη η σαλτσα καραμελας.τη χρησιμοποιησα μεσα σε παγωτο.
    #
    Σχόλιο από efh_dimitris, 15-5-10  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ginger, 30-10-08  
    Είναι αυτή η κρέμα που λέγεται butterscotch;
    Καλά, φαίνεται τελείως κολασμένη!
    #
    Σχόλιο από flora, 30-10-08  
    Πω πω γλυκάθηκα και μόνο που τη διάβασα, σκέψου να την δοκιμάσω κι όλας!!!!!Όταν κρυώνει στερεοποιείται πάνω στο γλυκό , σαν γλάσο?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 30-10-08  
    Ναι αυτη ειναι η ατιμη!!!...τωρα δεν μπορεις να πεις οτι στερεοποιειται...χμ...γινεται κατι σαν το ζαχαρουχο γαλα στην πυκνοτητα!!
    #
    Σχόλιο από Eviherk, 31-10-08  
    Ginger, αυτή η σάλτσα δεν είναι η butterscotch. Είχα βρει τη συνταγή σε ένα περιοδικό. Δεν τη θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν διαφορετική. Αν τυχόν ενδιαφέρεσαι, μπορώ να τη βρω και να τη στείλω.
    #
    Σχόλιο από Milena, 31-10-08  
    TraGa μια ερωτησούλα ?????
    Εκτός από τούρτα, μπορώ να την χρησιμοποιήσω και κάπου αλλού ??
    Κάντε μου καμμιά πρόταση !!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 31-10-08  
    Μιλενακι εγω θα την βαλω πανω απο ψητα μηλα και σαντιγυ!!!!!Θεικη!!!!Δοκιμασε την!!!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 31-10-08  
    Milena μου μπορεις να την βαλεις πανω απο κρεμα πανακοτα, σε κρεπες, σε cheese cake και φυσικα το πιο θεικο ειναι πανω απο παγωτο βανιλια!!!!
    #
    Σχόλιο από MARA!, 4-1-09  
    Θα την δοκιμασω σιγουρα κι εγω!!να ρωτησω κατι μονο μπορω να την βαλω μεσα στην τουρτα?[για επικαληψη θα φτιαξω την γκανας]την καραμελα μπορω αραγε να την βαλω πανω στο παντεσπανι της τουρτας μερεντας που ειναι στο site?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 4-1-09  
    Αν την αφησεις να κρυωσει καλα και βεβαια μπορεις...και ενα μικρο κολπο για να μην σου τρεξει απο τα πλαγια...με κορνε κανεις γυρω γυρω μια σειρα απο σαντυγι και φτιαχνεις κορνιζα!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 14-7-09  
    διατηρειται πολύ καιρό στο ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-7-09  
    Και βεβαια μπορουμε να το κρατησουμε στο ψυγειο για αρκετο καιρο το ζαχαρουχο χωρις να παθει τπτ...εγω ετυχε να το αφησω και μηνα!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 16-7-09  
    Τράγα κάτι ακόμα, περίπου πόσο σάλτσα καραμέλα βγάζει αύτη η συνταγή;( σε γραμμάρια ή ml εννοώ)
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-7-09  
    Δεν το χω μετρησει ποτε αλλα απ' οτι βλεπω απο τα υλικα σιγουρα πρεπει να βγαινει πανω απο 350 μλ.
    #
    Σχόλιο από liovag, 18-11-11  
    Τράγα ήθελα να σε ρωτήσω αν προσθέσω ή αφαιρέσω βουτυρο απο την καραμελα αυτο τη επιπτωση θα εχει??
    #
    Σχόλιο από dancingelf, 8-8-12  
    Γίνεται να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με κάτι άλλο επειδή με πειράζει;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 11-8-12  
    Δε νομιζω να εχεις καλο αποτελεσμα αν βαλεις οτιδηποτε αλλο.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από PYLH, 1-4-09  
    Την έφτιαξα κι εγώ προχθές για να συνοδεύσω την πανακότα που είχα ετοιμασει,αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά στην γεύση.Έτσι έλιωσα σε μπαιν μαρί 2 σοκολάτες υγιείας και τις ανακάτεψα πολύ καλά με την σάλτσα καραμέλας...και το αποτέλεσμα ήταν μια θεική, μερέντα θα την έλεγα,γλάσσο σοκολάτας ίσως ή μάλλον μία απίστευτη σάλτσα σοκολατοκαραμέλας που ταιριάζει με όλα.Την δοκίμασα με muffins αλλά και πάνω απο κεικ και ήταν το κάτι άλλο! Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της mastixa
    Κρέμες
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    ΓΛΑΣΑ-ΚΡΕΜΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Τουρτες-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa