Σάλτσα καρμπονάρα 'αλα ελληνικά'
Η συνταγή που σας δίνω φτιάχνει μία πεντανόστιμη, αρωματική,ελαφρώς πυκτή λευκή σάλτσα που "ακούει" στο όνομα "καρμπονάρα" έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα (σε αντίθεση με την Ιταλία όπου η "καρμπονάρα" έχει ως βάση το αυγό και όχι την κρέμα γάλακτος)
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά "πέννες" ή σπαγγέτι χονδρή (π.χ. νούμερο 6) για να μην φαίνεται λασπωμένη η μακαρονάδα και φυσικά από πάνω πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί!!!Την συνταγή αυτή μου είχε δώσει μια παλιά μου συνάδελφος, συμφοιτήτρια και φίλη, η Αννούλα και την ευχαριστώ πολύ!!!
Υλικά
-
700 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 πράσινη πιπεριά
-
3 φέτες μπέικον
-
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-
λίγο απο μείγμα αποξηραμένων λαχανικών ή 1/2 κύβο λαχανικών
-
2 κουτ. γλυκού corn flour
-
μανιτάρια σε όση ποσότητα επιθυμείτε (προαιρετικά)
-
ελάχιστο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Η συνταγή είναι για μικρό κατσαρολάκι, ισα που να παίρνει την ποσότητα της κρέμας γάλακτος. Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στο κατσαρολάκι ίσα να καλύψει τον πάτο της περίπου.
-
2
Κόβουμε με το μαχαίρι την πιπεριά και το μπέικον σε μικρά μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα κομματάκια στο ελαφρώς ζεσταμένο λάδι και ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει λίγο η πιπεριά (δεν χρειάζεται πολύ γιατί μετά θα ψηθεί με τη σάλτσα) -όχι πολύ δυνατή φωτιά, ούτε και πολύ χαμηλή γιατί θα ψηθεί αμέσως το μπέικον και θ’ αρχίσει να κολλάει.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, πάλι ανακατεύουμε.
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε συνέχεια, δυναμώνουμε και τη φωτιά.
-
5
Ρίχνουμε τότε τον κύβο λαχανικών ή το μείγμα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα 2 κουταλάκια κορν φλάουερ, ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι συνέχεια, συνέχεια μέχρι να λειώσει το κορν φλάουερ-αν χρειάζεται ζουλάμε και τα γρομπαλάκια που δημιουργούνται απ’ την σκόνη στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να λειώσουν.
-
6
Θ’ αρχίσει να βράζει και καθώς θα βράζει θα πυκτώνει. Τότε το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί.
Σχόλια (20)