κύρια φωτογραφία συνταγής Σάλτσα καρμπονάρα 'αλα ελληνικά'
ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Η συνταγή που σας δίνω φτιάχνει μία πεντανόστιμη, αρωματική,ελαφρώς πυκτή λευκή σάλτσα που "ακούει" στο όνομα "καρμπονάρα" έτσι όπως την έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα (σε αντίθεση με την Ιταλία όπου η "καρμπονάρα" έχει ως βάση το αυγό και όχι την κρέμα γάλακτος)

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνδυάζεται υπέροχα με ζυμαρικά "πέννες" ή σπαγγέτι χονδρή (π.χ. νούμερο 6) για να μην φαίνεται λασπωμένη η μακαρονάδα και φυσικά από πάνω πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί!!!Την συνταγή αυτή μου είχε δώσει μια παλιά μου συνάδελφος, συμφοιτήτρια και φίλη, η Αννούλα και την ευχαριστώ πολύ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 πράσινη πιπεριά
  2. 3 φέτες μπέικον
  3. 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  4. λίγο απο μείγμα αποξηραμένων λαχανικών  ή 1/2 κύβο λαχανικών
  5. 2 κουτ. γλυκού corn flour
  6. μανιτάρια σε όση ποσότητα επιθυμείτε (προαιρετικά)
  7. ελάχιστο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Η συνταγή είναι για μικρό κατσαρολάκι, ισα που να παίρνει την ποσότητα της κρέμας γάλακτος. Ρίχνουμε ελάχιστο λαδάκι στο κατσαρολάκι ίσα να καλύψει τον πάτο της περίπου.

  2. 2

    Κόβουμε με το μαχαίρι την πιπεριά και το μπέικον σε μικρά μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα κομματάκια στο ελαφρώς ζεσταμένο λάδι και ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι μέχρι να μαλακώσει λίγο η πιπεριά (δεν χρειάζεται πολύ γιατί μετά θα ψηθεί με τη σάλτσα) -όχι πολύ δυνατή φωτιά, ούτε και πολύ χαμηλή γιατί θα ψηθεί αμέσως το μπέικον και θ’ αρχίσει να κολλάει.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί, πάλι ανακατεύουμε.

  4. 4

    Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε συνέχεια, δυναμώνουμε και τη φωτιά.

  5. 5

    Ρίχνουμε τότε τον κύβο λαχανικών ή το μείγμα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα 2 κουταλάκια κορν φλάουερ, ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι συνέχεια, συνέχεια μέχρι να λειώσει το κορν φλάουερ-αν χρειάζεται ζουλάμε και τα γρομπαλάκια που δημιουργούνται απ’ την σκόνη στα τοιχώματα της κατσαρόλας για να λειώσουν.

  6. 6

    Θ’ αρχίσει να βράζει και καθώς θα βράζει θα πυκτώνει. Τότε το κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί.

Αντιδράσεις

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις