Katerina_19
Katerina_19 @cook_8518537
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ούζο, νοστιμίζει τη σάλτσα, καθώς τονίζει τη γεύση του θαλασσινού.Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί αντί για τομάτες να χρησιμοποιήσει 1 κονσέρβα τοματίνια κονκασέ.ΠΡΟΣΟΧΗΜην αφήσετε τα θαλασσινά παραπάνω από τον αναγραφόμενο χρόνο να βράσουν. Ειδικά οι γαρίδες, όσο περισσότερο μένουν, τόσο περισσότερο σκληραίνουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 πακέτο μύδια κατεψυγμένα (500g)
  2. 1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες (500g)
  3. 2 μέτρια κρεμμύδια
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 0.5 πακέτο χυμό τομάτας
  6. 5-6 ώριμες τομάτες μετρίου μεγέθους
  7. 1 χούφτα μαϊντανό
  8. 1/4 ποτηράκι κρασιού ούζο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι.

  2. 2

    Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες, προσέχοντας να μείνει ζουμί να νοστιμίσει τη σάλτσα.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε ή λιώνουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια με τα σκόρδα.

  4. 4

    Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.

  5. 5

    Αφού ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  6. 6

    Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το χυμό τομάτας, αλάτι και πιπέρι στις ποσότητες που επιθυμούμε και μαϊντανό.

  7. 7

    Μόλις βράσουν χαμηλώνουμε στη μισή φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

  8. 8

    Αφού δέσει, προσθέτουμε τα μύδια με τις γαρίδες, το ούζο και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί τα υλικά για 10 λεπτά.

  9. 9

    Σβήνουμε το φαγητό και αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα