Σάλτσα κοκκινιστή με μύδια και γαρίδες
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ούζο, νοστιμίζει τη σάλτσα, καθώς τονίζει τη γεύση του θαλασσινού.Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί αντί για τομάτες να χρησιμοποιήσει 1 κονσέρβα τοματίνια κονκασέ.ΠΡΟΣΟΧΗΜην αφήσετε τα θαλασσινά παραπάνω από τον αναγραφόμενο χρόνο να βράσουν. Ειδικά οι γαρίδες, όσο περισσότερο μένουν, τόσο περισσότερο σκληραίνουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μύδια και τις γαρίδες και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι.
-
2
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες, προσέχοντας να μείνει ζουμί να νοστιμίσει τη σάλτσα.
-
3
Ψιλοκόβουμε ή λιώνουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια με τα σκόρδα.
-
4
Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί ο πάτος.
-
5
Αφού ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
6
Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το χυμό τομάτας, αλάτι και πιπέρι στις ποσότητες που επιθυμούμε και μαϊντανό.
-
7
Μόλις βράσουν χαμηλώνουμε στη μισή φωτιά και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
-
8
Αφού δέσει, προσθέτουμε τα μύδια με τις γαρίδες, το ούζο και αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί τα υλικά για 10 λεπτά.
-
9
Σβήνουμε το φαγητό και αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
Σχόλια (4)
😀