Σάλτσα Konstantins
Σάλτσα για μακαρόνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην ταλαιπωρείτε πολύ τα λαχανικά γιατί χάνουν τις βιταμίνες και τις θρεπτικές τους ουσίες.
Υλικά
-
1 μέτριο κολοκυθάκι
-
1 μέτρια μελιτζάνα
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 μεγάλο κρεμύδι
-
20 πράσινες ελιές
-
2 ώριμες ντομάτες
-
2 σκληρές ντομάτες
-
3 κ.σ ελαιόλαδο
-
1 κ.σ μουστάρδα
-
1 κ.σ κέτσαπ
-
1 κ.γλ ζάχαρη
-
1 κύβο ζωμό λαχανικών
-
αλατι
-
πιπερι μαύρο(οσο θέλετε)
-
γλυκιά πάπρικα (οσο θέλετε)
-
λίγο πιπέρι καγιέν
-
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές στενές λωρίδεςκαι το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Έπειτα κόβετε το κολοκύθι σε μικρά κυβάκια, κάνετε το ίδιο και με την μελιτζάνα και οταν την κόψετε την βάζετε σε ένα μπόλ και ρίχνετε απο πάνω αλάτι για να την κάψει και να αποβάλει τα πικρά υγρά της. Κόβετε τις ελιές σε μικρά κομμάτια. Τρίβετε στον τρύφτη ή στο πολυμίξερ τις 2 ώριμες ντομάτες και τις σκληρές τις κόβετε κυβάκια
-
2
Ρίχνετε το λάδι στην κατσαρόλα και το αφήνετε να ζεσταθεί. Οταν ζεστάθει αρκετά ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθούν (περίπου 10 λεπτά). Μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε περίπου 10 λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Μετά παίρνουμε χούφτα χούφτα τις μελιτζάνες και στίβουμε τα κομματάκια στο χέρι μας ωστε να φύγουν τα πικρά υγρά, και τα προσθέτουμε και αυτά.
-
3
Σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό διαλύουμε τον ζωμό λαχανικών και μετα το ρίχνουμε μέσα μαζι και το 1 κουτάλι μουστάρδα. Τα μαρειρεύουμε περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα κυβάκια τις ντομάτες και τις πολτοποιημένες. Ρίχνουμε ολα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη και το κέτσαπ και το αφήνουμε να σιγοβράσει 30 εως 45 λεπτά ώσπου να δούμε ότι η σάλτσα μας εχει δέσει.
-
4
Βράζουμε τα μάκαρονια μας οπως εχουμε συνιθίσει να τα τα τρώμε.
-
5
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την σάλτσα και αν θέλουμε απο πανω βάζουμε παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι της αρεσκείας μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια