Σάλτσα Μανιτάρια
Εύκολη και πεντανόστιμη σάλτσα, ιδανική για ζυμαρικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή με το αλάτι γιατί ο κύβος είναι ήδη αλμυρός.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε αρκετό νερό σε ένα βραστήρα ή κατσαρολάκι. Μέχρι να βράσει το νερό, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
-
2
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο το καβουρδίζουμε μαζί με το αλέυρι εως ότου ξανθίνει αρκετά. Ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά το βραστό νερό εώς ότου πάρουμε μια κρέμα λιγάκι πηχτή.
-
3
Ρίχνουμε μέσα τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο νερό ακόμα (εάν είναι πολύ πηχτή η κρέμα).
-
4
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
-
5
Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
6
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια