Σάλτσα με αυγά και βασιλικό
Η σάλτσα με αυγά και βασιλικό γεννήθηκε από την ανάγκη να βρεθεί ένας τρόπος γαρνιρίσματος που να είναι καλό τόσο για διάφορους τύπους ζυμαρικών όσο και για το κρέας που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη γνωστή σάλτσα ντομάτας. Από τις πολλές σάλτσες που έχουμε στη διάθεσή μας και χρησιμοποιούμε στη κουζίνα, αυτή με αυγά και βασιλικό παρουσιαάζεται εξαιρετική για ένα γρήγορο γαρνίρισμα μακριών τύπων ζυμαρικών, αλλά ακόμη πιο γευστική για το γαρνίρισμα κρέατος. Μοναδική απαίτηση στην οποία δεν πρέπει να κάνουμε καμμία παραχώρηση είναι η φρεσκάδα του βασιλικού και των αυγών. Η προσθήκη ή όχι τυριού (parmigiano ή pecorino) είναι ζήτημα επιλογής, αναλόγως εάν αγαπάμε ή όχι τις έντονες γεύσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είναι μυστικά, είναι προφανήΦρέσκα, φρεσκότατα τα υλικά, εξαιρετικό το λάδι.
Υλικά
-
2 αυγά (ολόφρεσκα)
-
1 εικοσαριά φύλλων βασιλικού (φρεσκότατα)
-
1/2 ποτήρι κρασιού παρθένο ελαιόλαδο
-
50 γρ. τριμμένο τυρί parmigiano ή grana ή και pecorino
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
ελάχιστο αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε τα φύλλα του βασιλικού και τα αφήνουμε πάνω σε στεγνή πετσέτα για να στεγνώσουν. Τα τσακίζουμε με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο βάζο του μίξερ μας.
-
2
Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο.
-
3
Εκεί μέσα σπάμε τα αυγά μας, τα αλατίζουμε λίγο και τα κτυπούμε με ένα πιρούνι έως ότου να αρχίσουν να τηγανίζονται αλλά να είναι ακόμη κρεμώδη.
-
4
Ρίχνουμε και τα “κτυπημένα” αυγά, την στραπατσάδα μας, στο μίξερ, μαζί και τη σκελίδα το σκόρδο, το ελαιόλαδο, λιγάκι αλάτι και πιπέρι και τα κτυπούμε στη δεύτερη ταχύτητα, έως ότου να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα, στην οποία –εάν θέλουμε- προσθέτουμε το τριμμένο τυρί μας και ακόμη λίγο πιπεράκι.
-
5
Η σάλτσα είναι ιδανική για ζυμαρικά μαγειρεμένα al dente, αφού προσθέσουμε και μια-δυό κουταλιές από το νερό που έχουν βράσει, όπως και για κρέατα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)