Σάλτσα με ροκφόρ και καρύδια
Μια πολύ γευστική σάλτσα για ζυμαρικά, κυρίως τορτελίνια...και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την σάλτσα την φτιάχνω κυρίως με τορτελίνια, όπως προανέφερα. Ο συνδυασμός τους είναι πραγματικά πολύ ωραίος. Την φτιάχνω αρκετά συχνά αφού είναι ένα από τ'αγαπημένα φαγητά των φίλων μας. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
50 γρ. καρυδόψιχα
-
250 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2-3 κ.σ. κονιάκ
-
1/2 κ.σ. βούτυρο
-
150 γρ. περίπου ροκφόρ
-
λίγο αλάτι
-
άσπρο πιπέρι (αν έχουμε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλέθουμε τα καρύδια στο multi.
-
2
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι.
-
3
Προσθέτουμε τα καρύδια και σωτάρουμε για λίγο.
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ σε κομματάκια, το κονιάκ, λίγο αλάτι και άσπρο πιπέρι.
-
5
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί κι είναι έτοιμη.
-
6
Περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σχόλια (6)