Σάλτσα μουστάρδα
Iδανική σάλτσα γιά την ψησταριά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Λευτέρης Λαζάρου την προτείνει για την ψησταριά της Τσικνοπέμπτης.
Υλικά
-
250 γρ κρεμμύδια κομμένα σε μισές λεπτές ροδέλες
-
150 γρ καρότα μικρά καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά ζαράκια
-
50 ml ελαιόλαδο
-
70 ml λευκό κρασί
-
40 γρ βούτυρο
-
400 γρ ζωμό λαχανικών
-
40 γρ μουστάρδα πικάντικη
-
150 γρ κρέμα γάλακτος
-
1 μικρό κλωνάρι θυμάρι
-
1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
-
αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
-
4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν και να δέσει η σάλτσα.
-
5
Όταν κατέβει στο μισό αφαιρούμε τα κλωνάρια πολτοποιούμε και φιλτράρουμε.
-
6
Βάζουμε ξανά το ζωμό σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
-
7
Ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε να δέσει λίγο ακόμα και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια