κύρια φωτογραφία συνταγής Σάλτσα μουστάρδα

Σάλτσα μουστάρδα

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eyaggelos
eyaggelos @cook_8454562

Iδανική σάλτσα γιά την ψησταριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Λευτέρης Λαζάρου την προτείνει για την ψησταριά της Τσικνοπέμπτης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

600 γρ
  1. 250 γρ κρεμμύδια κομμένα σε μισές λεπτές ροδέλες
  2. 150 γρ καρότα μικρά καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά ζαράκια
  3. 50 ml ελαιόλαδο
  4. 70 ml λευκό κρασί
  5. 40 γρ βούτυρο
  6. 400 γρ ζωμό λαχανικών
  7. 40 γρ μουστάρδα πικάντικη
  8. 1 μικρό κλωνάρι θυμάρι
  9. 1 μικρό κλωνάρι δεντρολίβανο
  10. αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν και να δέσει η σάλτσα.

  5. 5

    Όταν κατέβει στο μισό αφαιρούμε τα κλωνάρια πολτοποιούμε και φιλτράρουμε.

  6. 6

    Βάζουμε ξανά το ζωμό σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά, περιμένουμε να δέσει λίγο ακόμα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eyaggelos
eyaggelos @cook_8454562
στις