Σάλτσα μπεσαμέλ
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ δεν πρέπει να σταματάμε καθόλου το ανακάτεμα, κυρίως τη στιγμή που θα ρίξουμε το γάλα. Αν όμως συμβεί, μπορούμε να τη ρίξουμε στο μπολ του μίξερ ή στο μπλέντερ και να τη χτυπήσουμε για λίγα λεπτά. Θα γίνει λεία και απαλή. Πιο απλά μπορούμε να την περάσουμε από ψιλό σουρωτήρι ή τουλπάνι.
Υλικά
-
3 ποτήρια γάλα φρέσκο
-
7 κουτ. σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
-
5 κουτ. σούπας μαργαρίνη σοφτ
-
αλάτι, πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
-
2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ή με σύρμα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το Flora Soft με βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε το γάλα με μια κοφτή κίνηση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσέχοντας να μη μας «σβολιάσει» το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
3
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να «δέσει» η κρέμα.
-
4
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, (αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο) και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
5
Ρίχνουμε στην κρέμα τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, για να ενσωματωθούν αμέσως στο μείγμα.
-
6
Η κρέμα πρέπει να είναι λεία.
-
7
Διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα.
-
8
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βράζουμε.
-
9
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το διαλυμένο αλεύρι ή το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας διαρκώς.
-
10
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
-
11
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, καρυκεύουμε και προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
-
12
Αφού κρυώσει η κρέμα, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)