Σάλτσα πέστο
Εάν φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα, τότε τη φυλάμε σε βαζάκια, ρίχνοντας από πάνω ελαιόλαδο.
Υλικά
-
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1/4 φλ. καρύδια ή κουκουνάρια
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο και τα καρύδια ή τα κουκουνάρια στο μπλέντερ.
-
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό, σαν πάστα.
-
3
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και τριμμένο τυρί.
Σχόλια (40)