Σάλτσα ροκφόρ

Bαθμολογία: 4.75
       
 
4 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εύκολη και πολύ γευστική σάλτσα που μπορεί να συνοδέψει κρέατα-ζυμαρικά, αλλά και λαχανικά όπως μπρόκολο.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 80 γρ. ροκφόρ
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γλ. μουστάρδα (όχι σκόνη)
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • αλάτι (λίγο)
  • πιπέρι σε κόκκους
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σάλτσες
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το ροκφόρ με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το πιπέρι, στην κατσαρόλα.
  2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε το πιπέρι σε κόκκους ή τριμμένο, αν προτιμάμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίγμα από ροζ-κόκκινα-άσπρα πιπέρια, ολόκληρα ή φρεσκοτριμένα στον μύλο.

Σχετικές συνταγές

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από golfo, 24-5-09  
    πολυ καλη ειδικα για φιλετο κοτοπουλο
    #
    Σχόλιο από PYLH, 25-5-09  
    Πραγματικά συνοδεύει πολύ ωραία ψητά κρέατα,ιδίως κοτόπουλο και γαλοπούλα που είναι κάπως στεγνά.Σ'ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 27-5-09  
    Teleia saltsa.:)
    #
    Σχόλιο από PYLH, 28-5-09  
    Χαίρομαι που σου άρεσε.Σ'ευχαριστώ γα τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από chilli, 2-10-10  
    ταίριαξε υπέροχα με το μπρόκολο!!!
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 19-12-14  
    πολυ νοστιμη . αντι cognac εβαλα μισο φλυτζανι ζωμο maggi.
    #
    Σχόλιο από Παντελής Σταυρόπουλος, 3-10-16  
    Κυρία Σταμούλη λέτε τέλεια η συνταγή! Αντί κονιάκ έβαλα ζωμό! Καταρχήν δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο, εσείς φτιάξατε άλλη συνταγή δική σας. Στην μαγειρική τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να αποφεύγεται τους έτοιμους ζωμούς,είναι χημεία. Ως άνθρωπος της κουζίνας την φτιάχνω διαφορετική. Και επειδή δεν την έχω δοκιμάσει γι αυτό μόνο δεν βάζω πιρουνάκια. Θα το κάνω όμως.

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 24-5-09  
    πολυ καλη ειδικα για φιλετο κοτοπουλο
    #
    Σχόλιο από PYLH, 25-5-09  
    Πραγματικά συνοδεύει πολύ ωραία ψητά κρέατα,ιδίως κοτόπουλο και γαλοπούλα που είναι κάπως στεγνά.Σ'ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 27-5-09  
    Teleia saltsa.:)
    #
    Σχόλιο από PYLH, 28-5-09  
    Χαίρομαι που σου άρεσε.Σ'ευχαριστώ γα τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από chilli, 2-10-10  
    ταίριαξε υπέροχα με το μπρόκολο!!!
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 19-12-14  
    πολυ νοστιμη . αντι cognac εβαλα μισο φλυτζανι ζωμο maggi.
    #
    Σχόλιο από Παντελής Σταυρόπουλος, 3-10-16  
    Κυρία Σταμούλη λέτε τέλεια η συνταγή! Αντί κονιάκ έβαλα ζωμό! Καταρχήν δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο, εσείς φτιάξατε άλλη συνταγή δική σας. Στην μαγειρική τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να αποφεύγεται τους έτοιμους ζωμούς,είναι χημεία. Ως άνθρωπος της κουζίνας την φτιάχνω διαφορετική. Και επειδή δεν την έχω δοκιμάσει γι αυτό μόνο δεν βάζω πιρουνάκια. Θα το κάνω όμως.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 397 αγαπημένων συνταγών, του/της anna1973
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Aντζυ
    Σαλτσες-Μαριναδες
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    Σνακ
    Ένα βιβλίο 34 αγαπημένων συνταγών, του/της WhoAmI
    TMP
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της tndigas