cuoco
cuoco @cook_8483650
,ellada

Σάμαλι με μπόλικο βούτυρο γάλακτος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ειναι βασισμενη σε συνταγή του κ. Φωτη Χρυσανθιδη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 300 γρ βούτυρο γάλακτος
  2. 350 γρ ζάχαρη
  3. 350 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  5. Για το σιρόπι
  6. 500 γρ ζάχαρη
  7. 375 γρ νερό
  8. χυμό από μισό λεμόνι
  9. 0.5 κουταλάκι μαστίχα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά.

  3. 3

    Συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτα.

  5. 5

    Μόλις ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξήςβράζουμε ολα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος και αφήνουμε 3 λεπτά.

  6. 6

    Σιροπιάζουμε αμέσως (ζεστα και τα δυο).

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

koskal
koskal @cook_8506492
Μήπως με τόσα αβγά και βούτυρο δεν είναι σάμαλι αλλά ραβανί?

Από

cuoco
cuoco @cook_8483650
στις
,ellada