Σάμαλι βουτύρου
Σάμαλι με μπόλικο βούτυρο γάλακτος.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή ειναι βασισμενη σε συνταγή του κ. Φωτη Χρυσανθιδη
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε διαδοχικά τα αυγά.
-
3
Συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε σε πολύ καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτα.
-
5
Μόλις ψηθεί ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξήςβράζουμε ολα τα υλικά μαζί, προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος και αφήνουμε 3 λεπτά.
-
6
Σιροπιάζουμε αμέσως (ζεστα και τα δυο).
Σχόλια (2)