Σάμαλι νηστίσιμο
Μπορεί να μην ειναι τοσο νόστιμο οσο το αρτύσιμο, αλλα την δουλειά του την κάνει και αυτό .
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψί που το βάζω εγω είναι 30αρι στρογγυλό
Υλικά
-
2 κουπες σιμιγδάλι ψιλο
-
1 κουπα σιμιγδάλι χονδρο
-
2 κουπες ζάχαρη
-
1 κουτακι σόδα υγρή, περίπου
-
μαστίχα σκόνη, 2 κόκκους το πολυ
-
ξύσμα περγαμόντο
-
αμύγδαλα φιλέ
-
ΣΙΡΟΠΙ
-
2 κούπες ζάχαρη
-
1 κούπα νερο
-
φλούδες λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε τα στερεά και ρίχνετε τη σόδα και το ξύσμα, σιγα σιγά μεχρι να σας δωσει ενα χυλο παχύρρευστο (μπορεί να μείνει λιγο σόδα).
-
2
Αλείφετε ενα ταψί με σησαμέλαιο και στρώνετε το μείγμα με υγρό μαχαίρι.
-
3
Το αφηνετε κανα μισαωρο εξω. Αυτό αρχίζει και φουσκώνει. Το χωρίζετε σε κομμάτια με υγρό μαχαίρι και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Πριν το ψήσετε, θα απλώσετε πάνω το αμύγδαλο. Μετά από 20 λεπτά, το βγάζετε και το ξαναχαρασσετε. Ολοκληρώνετε το ψήσιμο του για μισή ωρα ακόμα μέχρι να ροδίσει.
-
4
Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτα με φλούδες λεμονιού και το ρίχνετε βραστό στο χλιαρό ταψί
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)