κύρια φωτογραφία συνταγής Σάμαλι Πάρου
τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Απο τα καλυτερα σαμαλι που πλησιαζουν το παραδοσιακο..

Λίγα μυστικά ακόμα

(Επειδη εχω ασχοληθει παρα πολυ με το συγκεκριμμενο γλυκο, θεωρω οτι αυτη η συνταγη πλησιαζει αρκετα το ποθητο. Ειναι τραγανο, εχει τη γευση, το σωστο φουσκωμα, αλλα ΔΕΝ ειναι Νηστισιμο! Οσα εχω φτιαξει με νερο, με χυμο πορτοκαλιου, λεμονιου, ΔΕΝ! Επισης, δεν δεχομαι τον συνδυασμο μπεικιν παουντερ-σοδας.. Η Μ.π. περιεχει Σοδα με ξυδι (ή λεμονι)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-8 ατομα
  1. 3 γιαουρτια (κεσεδακια)
  2. 1 πακετο χοντρο σιμιγδαλι
  3. 1 μπεικιν παουντερ
  4. 1 κουταλακι σοδα
  5. 2 κουπες ζαχαρη
  6. 1/2 κουταλακι μαστιχα
  7. Για το σιροπι
  8. 2 κουπες νερο
  9. 2 κουπες ζαχαρη
  10. 1/2 χυμο λεμονι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαστίχα σε λιγο καθαρό οινόπνευμα, ανακατεύοντας.

  2. 2

    Βαζουμε ολα τα υλικα και τα ανακατευουμε, αφηνοντας τα 10-15 λεπτα να ψιλοτραβηξουν.

  3. 3

    Κατοπιν τα βαζουμε σε ελαφρα βουτυρωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμανσμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 30 λεπτα (στη μεση)

  4. 4

    Το σιροπι το αφηνουμε να παρει μια καλη βραση και το προσθετουμε οταν το ενα ειναι κρυο (π.χ. το σαμαλι) και το αλλο ζεστο (π.χ. σιροπι)

  5. 5

    Για να γυαλισει περναμε την επιφανεια με λιγο λαδι ή βουτυρο (οταν εχει ηδη ψηθει) και το ξαναβαζουμε για αλλα 3-5 λεπτα)

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ @cook_8458531
ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ.ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΛΥΚΑ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΙΔΙΕΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΓΡΑΔΑ ΤΟΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα