marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Τέλειο σιροπιαστό γλυκό!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  2. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 1 1/2 κούπα γιαούρτι
  4. 1 κουταλάκι σόδα
  5. 1/4 κουταλάκι βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη
  6. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  7. 25 αμύγδαλα ασπρισμένα και χωρισμένα στη μέση
  8. 4 κουταλιες βούτυρο λιωμένο
  9. για το σιροπι
  10. 2 κούπες ζάχαρη
  11. 1 1/4 κούπας νερό
  12. 1/3 κούπας γλυκόζη
  13. 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  14. λίγη βανίλια ή μαστίχα κοπανισμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, τη βανίλα ή μαστίχα και το μπέικιν.

  2. 2

    Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σόδα και ρίξτε το μέσα στο μίγμα του σιμιγδαλιού.

  3. 3

    Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να υγρανθεί καλά όλο το σιμιγδάλι.

  4. 4

    Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι 35 εκ. περίπου και στρώστε την επιφάνεια με μια υγρή σπάτουλα.

  5. 5

    Αφήστε το να σταθεί 2-3 ώρες να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

  6. 6

    Κόψτε το με μαχαίρι σε κομμάτια και βάλτε μισό αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού.

  7. 7

    Ψήστε το στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά,να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

  8. 8

    Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράστε τα 5 λεπτά.

  9. 9

    Βγάλτε το γλυκό απ'το φούρνο και με ένα πινέλο αλείψτε την επιφάνεια με βούτυρο.

  10. 10

    Ρίξτε κουταλιά κουταλιά όλο το σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

  11. 11

    Βγάλτε τα κομμάτια σε πιατέλα και σκεπάστε το με πλαστική μεμβράνη να μη στεγνώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

nanat
nanat @cook_8488018
Οταν σιροπιαζεις το γλυκο ειναι και τα δυο ζεστα;

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ