Kouzinakikaimeraki.blogspot.com
Kouzinakikaimeraki.blogspot.com @cook_8516205
,Ελλαδα

Πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας σάμαλι χωρίς περιθώρια αποτυχίας...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  2. 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  3. 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  4. 2 κουτ. σούπας μπέικιν
  5. χυμός από ένα λεμόνι
  6. 1 φλ. τσαγιού γάλα
  7. 2 στραγγιστά γιαούρτια
  8. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  9. 2 σταγόνες μαστιχέλαιο
  10. Σιρόπι
  11. 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  12. 3 φλ. τσαγιού νερό
  13. 1 σταγόνα μαστιχέλαιο
  14. 1 ξυλάκι κανέλας
  15. φλούδα από λεμόνι
  16. 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γαλα, το μαστιχέλαιο και το μπέικιν διαλυμένο στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη

  2. 2

    Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 30εκ.και ρίχνουμε μέσα το μείγμα

  3. 3

    Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυο ώρες να ξεκουραστεί και να φουσκώσει το σιμιγδάλι (αυτό θα το βοηθήσει να φουσκώσει κατά το ψήσιμο).

  4. 4

    Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.

  5. 5

    Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια

  6. 6

    Αφού έχει σχεδόν κρυώσει σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι. Το σιρόπι από την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε 6 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

  7. 7

  8. 8

    Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια.  

  9. 9

    Αφού έχει σχεδόν κρυώσει σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι.  Το σιρόπι από την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε 6 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.

Αντιδράσεις

Από

Kouzinakikaimeraki.blogspot.com
στις
,Ελλαδα