Σάμαλι θεϊκό
Πανεύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας σάμαλι χωρίς περιθώρια αποτυχίας...
Υλικά
-
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
-
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
2 κουτ. σούπας μπέικιν
-
χυμός από ένα λεμόνι
-
1 φλ. τσαγιού γάλα
-
2 στραγγιστά γιαούρτια
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
2 σταγόνες μαστιχέλαιο
-
Σιρόπι
-
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
-
3 φλ. τσαγιού νερό
-
1 σταγόνα μαστιχέλαιο
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
φλούδα από λεμόνι
-
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γαλα, το μαστιχέλαιο και το μπέικιν διαλυμένο στο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη
-
2
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 30εκ.και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
-
3
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυο ώρες να ξεκουραστεί και να φουσκώσει το σιμιγδάλι (αυτό θα το βοηθήσει να φουσκώσει κατά το ψήσιμο).
-
4
Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.
-
5
Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια
-
6
Αφού έχει σχεδόν κρυώσει σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι. Το σιρόπι από την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε 6 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
-
7
-
8
Μόλις το βγάλουμε αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε σε κομμάτια.
-
9
Αφού έχει σχεδόν κρυώσει σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι. Το σιρόπι από την στιγμή που θα πάρει βράση το αφήνουμε 6 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα.
Σχόλια