Σάμαλι

Μαγειρεύτηκε 23 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Αν μας ενδιαφέρει να κάνουμε νηστίσιμο αυτό το παραδοσιακό γλυκό, τότε αντικαθιστούμε το γιαούρτι ή το γάλα που περιέχει, με την πορτοκαλάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 ώρες
  1. 1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  2. 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  3. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  4. 1 1/2 φλ. γιαούρτι ή γάλα ή πορτοκαλάδα
  5. 1 κ.γ. σόδα
  6. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  7. 1/2 κ.γ. μαστίχα Χίου
  8. Για το σιρόπι
  9. 1 1/2 φλ. νερό
  10. 2 1/2 φλ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να κάτσει για 3 ώρες. Χαράσσουμε και βάζουμε αν θελουμε από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο στο κάθε κομμάτι.

  3. 3

    Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αν θελουμε βάζουμε φλούδα από λεμόνι ή από πορτοκαλι μέσα για έξτρα άρωμα.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 170° για περίπου 30 λεπτά. Εξαρτάται πάντα από το φούρνο αλλά και το πάχος του γλυκού.

  5. 5

    Όταν το βγάλουμε, το περνάμε με λάδι ή βούτυρο για να γυαλίσει και το σιροπιάζουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (23)

Σχόλια (88)

Αγγελική Τόγια
Αγγελική Τόγια @1961A
Να προσθέσω και εγω οτι η συνταγή είναι φοβερή και με σκέτο πορτοκαλοχυμό

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα