Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411

Ένα καταπληκτικό γλυκάκι που πιστεύω ότι μοιάζει με το κιουνεφέ αλλά έχει το πλεονέκτημα να τρώγεται κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιρειάζει άριστα με ό,τι γεύση παγωτό τραβάει η όρεξή σας ή και σκέτο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. 250 γρ. κανταϊφι
  2. 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
  3. για τη γέμιση
  4. 200 γρ. ανθότυρο
  5. 150 γρ. cream cheese
  6. 4 κουταλιές ζάχαρη
  7. 1 κουταλια κορν φλάουρ
  8. 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  9. 2-3 βανίλιες
  10. για το σιρόπι
  11. 2,5 κούπες ζάχαρη
  12. 1,5 κούπας νερό
  13. 1/2 κούπας μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το κανταϊφι για να βουτυρωθεί καλά.

  2. 2

    Βάζουμε το μισό από το βουτυρωμένο κανταϊφι στον πάτο ενός ταψιού (30 εκατοστών περίπου)

  3. 3

    Βάζουμε μέσα στο μούλτι όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε το μείγμα.

  4. 4

    Απλώνουμε πάνω από το κανταϊφι.

  5. 5

    Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο βουτυρωμένο κανταϊφι.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

  7. 7

    Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.

  8. 8

    Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνοσ σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

  9. 9

    Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (38)

PYLH
PYLH @Mariabav
Φαίνεται πολύ ωραίο! Με βλέπω αύριο να τρέχω να βρω κανταίφι αχαχαχα. Βάζεις το κανταίφι σ\'ένα μπωλ,από πάνω ρίχνεις το βούτυρο κι ανακατεύεις?Γιατί δεν έχω φτιάξει ποτέ κανταίφι και δεν ξέρω.

Από

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
στις
www.magyreuontas.blogspot.gr www.miaforakienacake.blogspot.gr
Δες περισσότερα