Σαν μουσακάς με κιμά σόγιας
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια ή και πιπεριές
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε τη σόγια.
-
2
Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
3
Αφήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα την πλένουμε και την σουρώνουμε πολύ καλά.
-
4
Έπειτα σε λίγο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει.
-
5
Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τον σωτάρουμε και αυτόν.
-
6
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για λίγο.
-
7
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος νερό ώστε να καλύψει τον κιμά. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του.
-
8
Βράζουμε τις πατάτες για 10 με 15 λεπτά στη χύτρα.
-
9
Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες.
-
10
Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
-
11
Τα ψήνουμε ελαφρώς.
-
12
Σε ένα μικρό πυρέξ τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, μετά κιμά, έπειτα λίγο απο τα τυριά και τέλος κολοκυθάκια.
-
13
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
-
14
Στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω σε όση ποσότητα επιθυμούμε από τα τυριά.
-
15
Ψήνουμε στους 180 και στον αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια