Έφη ΤουΧάρη
Έφη ΤουΧάρη @cook_8508860
,

Μανιτάρια στο φούρνο με πατάτες και λουκάνικα. Γρήγορο, νόστιμο και ελαφρύ φαγάκι ειδικά αν παραλείψετε τα λουκάνικα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προς το τέλος του ψησίματος μπορείτε να προσθέσετε και γραβιέρα ή φέτα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 μεγάλο ταψί
  1. 2 πατάτες μεγάλες
  2. 1 κεσεδάκι πλευρώτους
  3. 1 κεσεδάκι άσπρα μανιτάρια
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. λίγο μαϊντανό
  6. λάδι
  7. 1 κρασοπότηρο κρασί
  8. χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζω τα άσπρα μανιτάρια και τα κόβω σε μπουκιές μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο,το λεμόνι, το λουκάνικο και τον μαϊντανό. Τοποθετώ σε ταψί και περιχύνω με το κρασί και το χυμό λεμονιού.

  2. 2

    Σκεπάζω με τα πλευρώτους.

  3. 3

    Ρίχνω λίγο ακόμα μαϊντανό και από πάνω το λαδάκι.

  4. 4

    Βάζω για μισή ώρα στο φούρνο μόνο από κάτω στους 200 βαθμούς.

  5. 5

    Και άλλη μισή ώρα στους 170 πάνω κάτω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

anything
anything @cook_8452643
Εχω σκοπό να την δοκιμάσω σύντομα. Προτιμάτε λευκό ή κοκκινο κρασί σε αυτήν τη συντάγη? Ευχαριστώ

Από

Έφη ΤουΧάρη
στις
,