Σαρδέλα σούπα με λαχανικά
Συνταγή για μικρά παιδάκια που μόλις άρχισαν να τρώνε το ψάρι. Η σαρδέλλα είναι γεμάτη λιπαρά οξέα, την βρίσκουμε εύκολα φρέσκια και σχετικά φτηνή και τα λαχανικά εμπλουτίζουν τη γεύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η μικρή μου δεν έτρωγε ψάρι. Αγοράζαμε πανάκριβα ψάρια, μόνο για να πεταχτούν. Ο γιατρός μας, Ο Μπισκοτάκης μας, όπως τον αποκαλεί το μικρό τέρας, μας πρότεινε σαρδέλλα, πράγμα που μας ξάφνιασε αλλά είπαμε να το δοκιμάσουμε. Εκτοτε μάθαμε όχι μόνο να φιλετάρουμε τη σαρδέλλα, οικογενειακώς τρώμε μόνο σαρδέλλα φιλέτο, καθώς με αυτόν τον τρόπο ξεφορτώνεσαι την βαριά μυρωδιά της. ΑΠοτέλεσμα αυτή η συνταγή και ένα σημερα πεντάχρονο που είναι ικανό να φάει όλα τα ψάρια και που όχι σπάνια επιλέγει να φάει πάνω απο 2 φορές την εβδομάδα ψάρι και τρελαίνεται για παντζάρι.Αν το δικό σας παιδάκι δε τρώει ή δνε έχει φάει μέχρι στιγμής σπανάκι, μην εισάγετε ταυτόχρονα δύο νέες τροφές, αντικαταστείστε το σπανάκι με σέλινο. Επίσης, για εμάς η τοματούλα μας έκανε αλλεργία, όσο ακόμα φόραγε πάνες, όπως και το λεμόνι ( οτιδήποτε είχε βιταμίνη C), παρόλα αυτά και το ένα και το άλλο βελτιώνουν πολύ τη γεύση, εφ όσον βέβαια το παιδάκι δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφου πλύνουμε τα λαχανικά και τα αφήσουμε να μουλιάσουν σε νερό για 1-2 ώρες, τα κόβουμε και τα βράζουμε στον ατμό ή σε λίγο νεράκι, μέχρι να είναι αρκετά μαλακά (αλλά όχι νιανιά), συνήθως 20 λεπτά είναι υπεραρκετό, εξαρτάται απο το πόσο μικρά είναι κομμένα τα κομματάκια των λαχανικών.
-
2
Προσθέτουμε την φλεταρισμένη σαρδέλλα και 1,5 ποτήρι νερό και διατηρούμε το βρασμό για 10 περίπου λεπτά (ίσως λιγότερο αλλά σίγουρα όχι περισσότερο).
-
3
Ρίχνουμε το λαδάκι όταν σερβίρουμε στο πιάτο όπως και το λεμόνι (αν δε χρησιμοποιήσουμε τοματούλα).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια