κύρια φωτογραφία συνταγής Σαρδέλα σούπα με λαχανικά
Η_μαμά_της_Ζέφυς
Η_μαμά_της_Ζέφυς @cook_8468834

Συνταγή για μικρά παιδάκια που μόλις άρχισαν να τρώνε το ψάρι. Η σαρδέλλα είναι γεμάτη λιπαρά οξέα, την βρίσκουμε εύκολα φρέσκια και σχετικά φτηνή και τα λαχανικά εμπλουτίζουν τη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μικρή μου δεν έτρωγε ψάρι. Αγοράζαμε πανάκριβα ψάρια, μόνο για να πεταχτούν. Ο γιατρός μας, Ο Μπισκοτάκης μας, όπως τον αποκαλεί το μικρό τέρας, μας πρότεινε σαρδέλλα, πράγμα που μας ξάφνιασε αλλά είπαμε να το δοκιμάσουμε. Εκτοτε μάθαμε όχι μόνο να φιλετάρουμε τη σαρδέλλα, οικογενειακώς τρώμε μόνο σαρδέλλα φιλέτο, καθώς με αυτόν τον τρόπο ξεφορτώνεσαι την βαριά μυρωδιά της. ΑΠοτέλεσμα αυτή η συνταγή και ένα σημερα πεντάχρονο που είναι ικανό να φάει όλα τα ψάρια και που όχι σπάνια επιλέγει να φάει πάνω απο 2 φορές την εβδομάδα ψάρι και τρελαίνεται για παντζάρι.Αν το δικό σας παιδάκι δε τρώει ή δνε έχει φάει μέχρι στιγμής σπανάκι, μην εισάγετε ταυτόχρονα δύο νέες τροφές, αντικαταστείστε το σπανάκι με σέλινο. Επίσης, για εμάς η τοματούλα μας έκανε αλλεργία, όσο ακόμα φόραγε πάνες, όπως και το λεμόνι ( οτιδήποτε είχε βιταμίνη C), παρόλα αυτά και το ένα και το άλλο βελτιώνουν πολύ τη γεύση, εφ όσον βέβαια το παιδάκι δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3-4 μεγαλούτσικες σαρδέλλες, φιλεταρισμένες, χωρίς κεφάλι και με βγαλμένο το πτερύγιο
  2. 1 μικρό παντζάρι
  3. 1/2 κολοκυθάκι
  4. 1/2 μέτρια πατατούλα
  5. 1-2 φύλλα σπανάκι
  6. 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  7. λίγο λεμονάκι ή μισή μικρή ξεφλουδισμένη τοματούλα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφου πλύνουμε τα λαχανικά και τα αφήσουμε να μουλιάσουν σε νερό για 1-2 ώρες, τα κόβουμε και τα βράζουμε στον ατμό ή σε λίγο νεράκι, μέχρι να είναι αρκετά μαλακά (αλλά όχι νιανιά), συνήθως 20 λεπτά είναι υπεραρκετό, εξαρτάται απο το πόσο μικρά είναι κομμένα τα κομματάκια των λαχανικών.

  2. 2

    Προσθέτουμε την φλεταρισμένη σαρδέλλα και 1,5 ποτήρι νερό και διατηρούμε το βρασμό για 10 περίπου λεπτά (ίσως λιγότερο αλλά σίγουρα όχι περισσότερο).

  3. 3

    Ρίχνουμε το λαδάκι όταν σερβίρουμε στο πιάτο όπως και το λεμόνι (αν δε χρησιμοποιήσουμε τοματούλα).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

ath46
ath46 @cook_8485216
Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε (χωρίς παντζάρι ακόμα γιατί είναι λίγο... αλλεργιογόνο) αλλά τη σαρδέλα την τρώει και ο μεγάλος μου με μανία. Για να δούμε τη μικρή, που σήμερα της πήρα μπακαλιάρο για να φάει πρώτο ψάρι (κατ\' εντολή παιδιάτρου..)

Από

Η_μαμά_της_Ζέφυς
στις