Σαρδέλες αχνιστές με κρασί

Bαθμολογία: 4.9
       
 
10 ψήφοι
,

Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη συνταγή που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά μόνο!!!

Σαρδέλες αχνιστές με κρασί

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 κ. σαρδέλες ή γαύρο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 2 σκ.σκόρδο σε φετούλες ή ψιλοκομμένο
  • 100ml. κρασί λευκό
  • αλατοπίπερο, ρίγανη, λάδι
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα φιλετάρουμε,τα πλένουμε,και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώνουμε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση.
  3. Απάνω βάζουμε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνουμε με το κρασί.
  4. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζουμε -σιγοψήνουμε 10 με 15 λεπτά μόνο, οχι περισσότερο! Ισα να μελώσουν οι ντομάτες!!
  5. Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με πιλάφι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ψήνονται στο τηγάνι, όχι φούρνο. Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Για να είναι χαμηλή σε λιπαρά η συνταγή χρησιμοποιήστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ανά μερίδα. Η συνταγή αυτή είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καθώς παίρνουμε αντιοξειδωτικά από τις σαρδέλλες, από τις ντομάτες και από το ελαιόλαδο!

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-7-11  
    Τελειο φαγακι και ελαφρυ το εφτιαξα με γαυρο σημερα νοστιμοτατο. και γινεται στο πι και φι
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 2-7-11  
    Σε ευχαριστώ Σουλτάνα:-))Είναι πραγματικά πολύ ελαφρύ χωρίς να του λείπει η νοστιμιά!!!Σε ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια:)))
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 16-7-11  
    Ευχαριστούμε vasiliki,μας άρεσαν πολύ οι σαρδέλες!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 16-7-11  
    Τις έφτιαξες Σούλα???εγώ ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι που σας άρεσαν!!!!
    Ελαφρύ και πολύ εύκολο φαγητό καλοκαιρινό:)))
    #
    Σχόλιο από crista, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 29-8-11  
    Crista σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από mer, 25-10-11  
    Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 26-10-11  
    Εγώ ευχαριστώ mer για το σχόλιο και τα πιρουνάκια!!
    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι σαρδελίτσες μου!!:)
    #
    Σχόλιο από giovannella, 6-11-11  
    Υπέροχη ιδέα για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο! Ευχαριστούμε Βασιλική.
    #
    Σχόλιο από Teolia, 22-1-12  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 22-1-12  
    giovannella και Teolia σας ευχαριστώ πολύ!!είναι εύκολο και υγιεινό φαγητό χωρίς να υστερεί σε νοστιμιά!!!
    #
    Σχόλιο από tazoulina, 26-3-12  
    Η συνταγή φαίνεται πολύ εύκολη αλλά θα ήθελα μία διευκρίνιση.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,αλλά τις σαρδέλες τις τοποθετούμε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω?
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 26-3-12  
    tazoulina αφού τις φιλετάρω τις σαρδέλες μου,τις "κλείνω"πάλι και τις βάζω στο τηγάνι με την πέτσα τους κάτω,τώρα μπορείς να τις βάλεις και ανοιχτά τα φιλέτα,δεν έχει σημασία,δεν παθαίνουν τίποτα.
    Δεν κολλάνε στο τηγάνι!!
    #
    Σχόλιο από tazoulina, 31-3-12  
    ευχαριστώ για τη διευκρίνιση,τελικά τις άφησα ανοιχτές(με την πέτσα προς τα κάτω)και έγιναν τέλειες..πρόσθεσα κ λίγο δενδρολίβανο στο τέλος κ νομίζω ότι τις απογείωσε!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 25-4-12  
    Να είσαι καλά tazoulina,σε ευχαριστώ πολύ!!
    Εφτιαξα το φαγητό σήμερα με μένουλες μικρούλες, πρόσθεσα πατάτες και μαϊντανό,έγιναν πεντανόστιμα τα ψαράκια.
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-4-12  
    εχω γαυρακο στο ψυγειο , μπορω να τον φτιαξω ετσι βασιλικη μου?
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 25-4-12  
    Ναι Θωμϊς γίνονται όλα τα μικρά ψαράκια με αυτό τον τρόπο,αν τον φιλετάρεις κιόλας θα το φάνε οι μικρές ευχάριστα!!
    Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό!!
    Σε ευχαριστώ!:)
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-4-12  
    θα το δοκιμασω αυριο και θα επανελθω με τα πιρουνακια μου !!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-4-12  
    τελειος μεζες βασιλικη μου !! το ευχαριστηθηκαν οι αντρες της οικογενειας στο τσιπουρακι τους !! απο δω και μπρος θα το φτιαχνω οποτε βρισκω σαρδελα η γαυρο .. ξερεις δεν τα βρισκω παντα αυτα τα ψαρακια εκει !!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 28-4-12  
    Να είσαι καλά Θωμαϊς σε ευχαριστώ πολύ!!
    Χαίρομαι που άρεσε το ψαράκι!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 2-7-11  
    Τελειο φαγακι και ελαφρυ το εφτιαξα με γαυρο σημερα νοστιμοτατο. και γινεται στο πι και φι
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 2-7-11  
    Σε ευχαριστώ Σουλτάνα:-))Είναι πραγματικά πολύ ελαφρύ χωρίς να του λείπει η νοστιμιά!!!Σε ευχαριστώ και για τα πιρουνάκια:)))
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 16-7-11  
    Ευχαριστούμε vasiliki,μας άρεσαν πολύ οι σαρδέλες!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 16-7-11  
    Τις έφτιαξες Σούλα???εγώ ευχαριστώ για τα πιρουνάκια και χαίρομαι που σας άρεσαν!!!!
    Ελαφρύ και πολύ εύκολο φαγητό καλοκαιρινό:)))
    #
    Σχόλιο από crista, 30-7-11  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 29-8-11  
    Crista σε ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!
    #
    Σχόλιο από mer, 25-10-11  
    Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό! Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 26-10-11  
    Εγώ ευχαριστώ mer για το σχόλιο και τα πιρουνάκια!!
    Χαίρομαι που σου άρεσαν οι σαρδελίτσες μου!!:)
    #
    Σχόλιο από giovannella, 6-11-11  
    Υπέροχη ιδέα για ένα υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο! Ευχαριστούμε Βασιλική.
    #
    Σχόλιο από Teolia, 22-1-12  
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 22-1-12  
    giovannella και Teolia σας ευχαριστώ πολύ!!είναι εύκολο και υγιεινό φαγητό χωρίς να υστερεί σε νοστιμιά!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 26-3-12  
    tazoulina αφού τις φιλετάρω τις σαρδέλες μου,τις "κλείνω"πάλι και τις βάζω στο τηγάνι με την πέτσα τους κάτω,τώρα μπορείς να τις βάλεις και ανοιχτά τα φιλέτα,δεν έχει σημασία,δεν παθαίνουν τίποτα.
    Δεν κολλάνε στο τηγάνι!!
    #
    Σχόλιο από tazoulina, 31-3-12  
    ευχαριστώ για τη διευκρίνιση,τελικά τις άφησα ανοιχτές(με την πέτσα προς τα κάτω)και έγιναν τέλειες..πρόσθεσα κ λίγο δενδρολίβανο στο τέλος κ νομίζω ότι τις απογείωσε!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-4-12  
    εχω γαυρακο στο ψυγειο , μπορω να τον φτιαξω ετσι βασιλικη μου?
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 25-4-12  
    Ναι Θωμϊς γίνονται όλα τα μικρά ψαράκια με αυτό τον τρόπο,αν τον φιλετάρεις κιόλας θα το φάνε οι μικρές ευχάριστα!!
    Είναι πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό!!
    Σε ευχαριστώ!:)
    #
    Σχόλιο από thomaei, 25-4-12  
    θα το δοκιμασω αυριο και θα επανελθω με τα πιρουνακια μου !!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 27-4-12  
    τελειος μεζες βασιλικη μου !! το ευχαριστηθηκαν οι αντρες της οικογενειας στο τσιπουρακι τους !! απο δω και μπρος θα το φτιαχνω οποτε βρισκω σαρδελα η γαυρο .. ξερεις δεν τα βρισκω παντα αυτα τα ψαρακια εκει !!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 28-4-12  
    Να είσαι καλά Θωμαϊς σε ευχαριστώ πολύ!!
    Χαίρομαι που άρεσε το ψαράκι!
    #
    Σχόλιο από lalou_elenh@yahoo.gr, 19-9-13  
    ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ωραία συνταγή
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 27-9-13  
    Πανεύκολη συνταγή και νόστιμες οι σαρδέλες,τις φτιάχνω τακτικότατα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,χαίρομαι που άρεσαν και σε εσένα.
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια,να είσαι καλά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tazoulina, 26-3-12  
    Η συνταγή φαίνεται πολύ εύκολη αλλά θα ήθελα μία διευκρίνιση.Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο,αλλά τις σαρδέλες τις τοποθετούμε στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 25-4-12  
    Να είσαι καλά tazoulina,σε ευχαριστώ πολύ!!
    Εφτιαξα το φαγητό σήμερα με μένουλες μικρούλες, πρόσθεσα πατάτες και μαϊντανό,έγιναν πεντανόστιμα τα ψαράκια.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ψαρια και θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    ψαρια
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88
    ευκολα
    Ένα βιβλίο 287 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Παρασκευή (ψάρι)
    Ένα βιβλίο 84 αγαπημένων συνταγών, του/της Regina1901
    ψάρια
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της penguin