Σαρδέλες αχνιστές με κρασί
Εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη συνταγή που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά μόνο!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψήνονται στο τηγάνι, όχι φούρνο. Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.
Υλικά
-
1 1/2 κ. σαρδέλες ή γαύρο
-
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
-
2 σκ.σκόρδο σε φετούλες ή ψιλοκομμένο
-
100 ml. κρασί λευκό
-
αλατοπίπερο, ρίγανη, λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα φιλετάρουμε,τα πλένουμε,και τα στραγγίζουμε.
-
2
Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώνουμε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση.
-
3
Απάνω βάζουμε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνουμε με το κρασί.
-
4
Σκεπάζουμε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζουμε -σιγοψήνουμε 10 με 15 λεπτά μόνο, οχι περισσότερο! Ισα να μελώσουν οι ντομάτες!!
-
5
Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με πιλάφι.
Σχόλια (23)