Σαρδέλες φούρνου με αρωματικά χόρτα και πουρέ φάβας
Σαρδέλες φούρνου με αρωματικά χόρτα, πουρέ φάβας μπιζελιού, ντοματίνια κονφί και λάδι σκόρδου. Εύκολο, γρήγορο με απλά υλικά. Μπορεί να τα έχουμε κάνει πολλές φορές μεμωνομένα αλλά δείτε τα και ως συνδυασμό.
Υλικά
-
200 γρ. σαρδέλες πλυμένες,καθαρισμένες χωρίς τα κεφάλια.
-
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 ποτηράκι κρασί λευκό
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φάβα από μπιζέλι
-
1 μικρή πατάτα κομμένη σε καρεδάκια
-
1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
-
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για τη φάβα
-
3-4 ντοματίνια έτοιμα (ντοματίνια κονφί)
-
100 ml ελαιόλαδο για το λάδι σκόρδου
-
5-6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
-
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο και το θερμαίνουμε στους 120 βαθμούς για 2 ώρες ή βάζουμε το λάδι με το σκόρδο σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε και σουρώνουμε.
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη φάβα, την πατάτα, το ξερό κρεμμύδι, το λάδι και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Καρυκεύουμε και περνάμε από μπλέντερ κάνοντας πουρέ. Διατηρούμε ζεστό.
-
3
Σε ένα ταψάκι βάζουμε τις σαρδέλες, τα αρωματικά χόρτα, το φρέσκο κρεμμύδι, το λάδι και το κρασί. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψήνουμε για 10'-12' στους 200 βαθμούς με αέρα.
-
4
Σερβίρουμε με τη φάβα, τα ντοματίνια και περιχύνουμε με λάδι σκόρδου.
Σχόλια