Σαρδέλες με λιαστές ντομάτες
Προτείνω αυτή την απλή, σύντομη και οικονομική συνταγή σε όσους αρέσουν τα ψαράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η όλη διαδικασία είναι να βγάλουμε το κόκαλο από τις σαρδέλες ώστε να μείνει μόνο το φιλέτο.Εκεί θα σας πάρει λίγο χρόνο.Αν έχετε παιδάκια θα το εκτιμήσουν.Τις λιαστές ντομάτες καλό θα είναι να τις βάλουμε ανάμεσα στις σαρδέλες και όχι από πάνω γιατί θα αρπάξουν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά πάμε να φιλετάρουμε τις σαρδέλες, αφού τις έχουμε καθαρίσει. Παίρνουμε ένα ξύλο κοπής και τοποθετούμε πάνω τη σαρδέλα. Με το ένα χέρι κρατάμε τη σαρδέλα και με το άλλο με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κόκαλο προσεχτικά, για να μην διαλυθεί το ψάρι.
-
2
Παίρνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε μία στρώση σαρδέλες, μία στρώση λιαστές ντομάτες και το μισό σκόρδο κομμένο κομματάκια. Επαναλαμβάνουμε με τον ίδιο τρόπο.
-
3
Ρίχνουμε από πάνω το λάδι, τη ρίγανη και το ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 20΄περίπου.
-
4
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το λεμόνι.
Σχόλια