Σαρδέλες στο ταψί
Δεν είναι ακριβώς δική μου συνταγή αλλά την έφτιαξαι και μου πέτυχε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι η μοναδική συνταγή που δεν έχει λεμόνι και δεν της πηγαίνει το λεμόνι. Τα μυρωδικά φτάνουν για να καλύψουν την μυρωδιά.
Υλικά
-
20 σαρδέλες
-
2 ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
-
3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
-
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 φυλλαράκια δάφνη
-
λίγο δενδρολίβανο
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε καλά και αν θέλουμε φιλετάρουμε τις σαρδέλες.
-
2
Τις στρώνουμε στο ταψί και τις αλατίζουμε καλά.
-
3
Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, το σκόρδο, την δάφνη και το δενδρολίβανο.
-
4
Τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την ντομάτα και το λάδι.
-
5
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά.
-
6
Τρώγονται καλύτερα ζεστές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια