Σαρίκι
Είναι ένα πολύ εμφανίσιμο ατομικό γλυκό που μοιάζει με σαρίκι. Πρόκειται για ρολά γεμιστά με καρύδι σε σχήμα κουλουριού γεμισμένο με κέικ και σιροπιασμένο
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την πήρα από μια φίλη. Εντυπωσιάστηκα από την εμφάνιση του γλυκού, που είναι πολύ ωραίο κέρασμα αν και είναι λίγο μπελαλίδικο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το καρύδι ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
-
2
Διπλώνουμε κάθε φύλλο στα 4 βουτυρώνοντάς το.
-
3
Στη φαρδιά πλευρά του βάζουμε τη γέμιση σε όλο το μήκος αφήνοντας 1εκ στη μια άκρη. Τυλίγουμε σε ρολό και το κάνουμε κουλουράκι βάζοντας τη μια άκρη μέσα στην άλλη και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
-
4
Σε κάθε τρυπούλα βάζουμε μια κουταλιά από το κέικ.
-
5
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
-
6
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
-
7
Τρυπάμε το φύλλο με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζουμε το γλυκό.
-
8
Γαρνίρουμε με μισό κερασάκι στο κέντρο κάθε γλυκού.
Σχόλια (10)