κύρια φωτογραφία συνταγής Σαρλότ με φράουλες Παρλιάρου

Σαρλότ με φράουλες Παρλιάρου

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 1 πακέτο σαβουαγιάρ ή 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα
  2. γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα
  3. 300 γρ. ρικότα (ιταλικό τυρί) ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  4. 1 1/2 φύλλο ζελατίνας (7,5 γρ.)
  5. 300 γρ. γιαούρτι
  6. 400 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα τυριού.

  2. 2

    Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό, τη λιώνουμε σε λίγο ζεστό και την ενσωματώνουμε στο μείγμα τυριού-ζάχαρης.

  3. 3

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί, ανακατεύοντας και στο τέλος ρίχνουμε το γιαούρτι.

  4. 4

    ΣυναρμολόγησηΣτρώνουμε τον πυθμένα μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με λαδόκολα. Γεμίζουμε με το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γρ. φράουλες και καλύπτουμε με μπισκότα τα οποία βουτάμε για πολύ λίγο μέσα στο γάλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, κρατώντας μερικά μπισκότα για να καλύψουμε το γλυκό γύρω γύρω.

  5. 5

    Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Βγάζουμε τη σαρλότ από το ψυγείο, «κολλάμε» περιφερειακά τα μπισκότα και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τις υπόλοιπες φράουλες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kossta
kossta @cook_8510279
στις