Σαρμαδάκια

Bαθμολογία: 4.8667
       
 
15 ψήφοι
,

Περιγραφή

Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα και ρύζι.

Σαρμαδάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ.αμπελόφυλλα ή ένα βάζο γυάλινο αγοραστό
  • 1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 1 λεμόνι μόνο το χυμό του
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δυόσμο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 κούπες νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Λαχανικά
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Περιέχει: Ρύζι
Φτιάχνει: 70 σαρμαδάκια
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 53' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 33' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεπλένουμε τα φύλλα απο το βάζο με λίγο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε το νερό. Μόλις ρουφήξει τα υγρά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά.
  4. Τυλίγουμε τα σαρμαδάκια με 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση στο κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
  5. Στο τέλος βάζουμε απο πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν τα σαρμαδάκια και περιχύνουμε 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.Θα τα αφήσουμε περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η χαμηλή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην κολλήσουν.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από nopi, 4-3-10  
    Zitw o Pontos!! ki emeis etsi ta leme,
    mou thimizoun ti giagia mou pou etsi akrivws ta kanei...
    #
    Σχόλιο από babystar, 17-4-10  
    Πολύ χαίρομαι που ψάχνοντας "σαρμαδάκια" βρήκα αυτή τη συνταγή και όχι κάτι άλλο, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν τα λέμε έτσι σε όλα τα μέρη της Ελλάδας...Μεγάλωσα γνωρίζοντας ότι σαρμαδάκια είναι με αμπελόφυλλα, οπότε το χάρηκα!Η βαθμολογία άφού τα κάνω, αν και η μαμά μου έτσι τα έκανε, οπότε τα 5 πιρουνάκια είναι σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 27-6-10  
    Πολύ, πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από personna, 28-2-12  
    ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΒΥΣΤΑΡ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΦΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΕΚΕΙΝΗ!!Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από souly, 23-4-12  
    ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΟΣ OΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ BRAVO. ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 24-4-12  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου!!!
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 13-5-12  
    κι εγω ετσι τα κανω.μπραβο! ανεβαζω και φωτο
    #
    Σχόλιο από annouka, 5-8-12  
    Παραδοσιακή και ανεπανάληπτη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από elotralala, 7-10-12  
    #
    Σχόλιο από Nicole_Cole, 5-11-12  
    Πολύ ωραία μπράβο. Τα έφτιαξα και ήταν φανταστικά. Αυτά είναι σαρμαδάκια...
    #
    Σχόλιο από somi085, 12-2-13  
    #
    Σχόλιο από iNSaNiTY, 23-6-14  
    Σαρμαδάκια=Λατρεία...Αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων....Η συνταγή ακριβώς!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από mariaapo258, 14-8-14  
    Μπράβο για τη συνταγή....Κι εμείς έτσι τα λέμε...Έχω ακούσει διάφορες ονομασίες που δεν ισχύουν...Τέλεια γίνανε ,μπράβο κ πάλι !!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 26-5-15  
    Πρόσθεσα και φρέσκα κρεμμυδάκια στη γέμιση κι απολαύσαμε εξαιρετικά σαρμαδάκια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 28-8-15  
    Νόστιμα και παραδοσιακά. Τα έφτιαξα με φύλλα που είχα φυλαγμένα και ζεματισμένα στην κατάψυξη. Έτριψα και ένα κολοκυθάκι μέσα. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Γλαύκη, 29-8-15  
    #
    Σχόλιο από missioanna, 18-10-15  
    υπέροχα μόνο που εγω δεν τσιγάρισα τίποτα!
    #
    Σχόλιο από via finezza, 17-2-16  
    καλησπερα,να ρωτησω κατι γιατι θα ηθελα μια διευκρυνιση για το χρονο ψησιματος, ποση ωρα και θα χρειαστει επιπλεον νερο,εκτος απο το ποτηρι?
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 18-2-16  
    Ναι θα μπορεις να προσθεσεις κι αλλο νερο αν τα δεις πως ειναι σκληρα και να τα βρασεις τοτε εως 50λεπτα..καλη επιτυχια

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nopi, 4-3-10  
    Zitw o Pontos!! ki emeis etsi ta leme,
    mou thimizoun ti giagia mou pou etsi akrivws ta kanei...
    #
    Σχόλιο από babystar, 17-4-10  
    Πολύ χαίρομαι που ψάχνοντας "σαρμαδάκια" βρήκα αυτή τη συνταγή και όχι κάτι άλλο, γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν τα λέμε έτσι σε όλα τα μέρη της Ελλάδας...Μεγάλωσα γνωρίζοντας ότι σαρμαδάκια είναι με αμπελόφυλλα, οπότε το χάρηκα!Η βαθμολογία άφού τα κάνω, αν και η μαμά μου έτσι τα έκανε, οπότε τα 5 πιρουνάκια είναι σίγουρα!
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 27-6-10  
    Πολύ, πολύ ωραία!
    #
    Σχόλιο από personna, 28-2-12  
    ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΒΥΣΤΑΡ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΦΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΑ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΕΚΕΙΝΗ!!Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    #
    Σχόλιο από souly, 23-4-12  
    ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΑΚΡΙΒΟΣ OΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ BRAVO. ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 24-4-12  
    ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια σου!!!
    #
    Σχόλιο από PONTIOPOUL, 13-5-12  
    κι εγω ετσι τα κανω.μπραβο! ανεβαζω και φωτο
    #
    Σχόλιο από annouka, 5-8-12  
    Παραδοσιακή και ανεπανάληπτη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από elotralala, 7-10-12  
    #
    Σχόλιο από Nicole_Cole, 5-11-12  
    Πολύ ωραία μπράβο. Τα έφτιαξα και ήταν φανταστικά. Αυτά είναι σαρμαδάκια...
    #
    Σχόλιο από somi085, 12-2-13  
    #
    Σχόλιο από iNSaNiTY, 23-6-14  
    Σαρμαδάκια=Λατρεία...Αγαπημένο φαγητό των παιδικών μου χρόνων....Η συνταγή ακριβώς!Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από mariaapo258, 14-8-14  
    Μπράβο για τη συνταγή....Κι εμείς έτσι τα λέμε...Έχω ακούσει διάφορες ονομασίες που δεν ισχύουν...Τέλεια γίνανε ,μπράβο κ πάλι !!!
    #
    Σχόλιο από Σουηδός Μάγειρας, 26-5-15  
    Πρόσθεσα και φρέσκα κρεμμυδάκια στη γέμιση κι απολαύσαμε εξαιρετικά σαρμαδάκια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 28-8-15  
    Νόστιμα και παραδοσιακά. Τα έφτιαξα με φύλλα που είχα φυλαγμένα και ζεματισμένα στην κατάψυξη. Έτριψα και ένα κολοκυθάκι μέσα. Ευχαριστούμε
    #
    Σχόλιο από Γλαύκη, 29-8-15  
    #
    Σχόλιο από missioanna, 18-10-15  
    υπέροχα μόνο που εγω δεν τσιγάρισα τίποτα!
    #
    Σχόλιο από via finezza, 17-2-16  
    καλησπερα,να ρωτησω κατι γιατι θα ηθελα μια διευκρυνιση για το χρονο ψησιματος, ποση ωρα και θα χρειαστει επιπλεον νερο,εκτος απο το ποτηρι?
    #
    Σχόλιο από ΚΕΛΛΥ, 18-2-16  
    Ναι θα μπορεις να προσθεσεις κι αλλο νερο αν τα δεις πως ειναι σκληρα και να τα βρασεις τοτε εως 50λεπτα..καλη επιτυχια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές που...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 235 αγαπημένων συνταγών, του/της uro
    ΦΑΓΗΤΑ
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της stellasam
    Orectika
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της Christine Vlotaros
    ΘΑ ΚΑΝΩ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της SHIRLEY
    Λαχανικά-Φρούτα
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1