Σαρμαδάκια
Σαρμαδάκια με αμπελόφυλλα και ρύζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η χαμηλή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην κολλήσουν.
Υλικά
-
250 γρ.αμπελόφυλλα ή ένα βάζο γυάλινο αγοραστό
-
1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
-
1 λεμόνι μόνο το χυμό του
-
1 ματσάκι άνιθο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
δυόσμο
-
1/2 κούπα ελαιόλαδο
-
1 ξερό κρεμμύδι
-
3 κούπες νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλένουμε τα φύλλα απο το βάζο με λίγο νερό.
-
2
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι και έπειτα ρίχνουμε το νερό. Μόλις ρουφήξει τα υγρά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά.
-
4
Τυλίγουμε τα σαρμαδάκια με 1 κουταλιά του γλυκού γέμιση στο κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
-
5
Στο τέλος βάζουμε απο πάνω ένα πιάτο για να μην ανοίξουν τα σαρμαδάκια και περιχύνουμε 1 ποτήρι νερό και λίγο ελαιόλαδο.Θα τα αφήσουμε περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.
Σχόλια (17)