ansou
ansou @cook_8450472
,

Πρόκειται για καταίφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου σιροπιαστό! Είναι μια συνταγή παλιά και μέχρι ενός σημείου αποτελούσε...επαγγελματικό μυστικό...!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή της Μαρίας Κοσκινά και του συζύγου της Σπύρου. Εγώ απλά ανέλαβα να τη γράψω όπως μου την υπαγόρευσαν οι ίδιοι.Είναι πολύ εύκολο και επίσης πολύ εντυπωσιακό γλυκό, οπως φαινεται και στη φωτογραφια της Μαρίας. Το έχουμε πολλές φορές θαυμάσει και...λιγουρευτεί στο "Κοπιάστε" και τώρα θα έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε κι εμείς. Μαρία και Σπύρο σας ευχαριστούμε πολύ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1/2 κιλό καταίφι
  2. 1 κούπα βούτυρο γάλακτος
  3. Για την κρέμα.
  4. 1 κούπα χονδρό σιμιγδάλι
  5. 1/2 πακέτο βιτάμ
  6. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  7. 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  8. 1 ξυλάκι βανίλιας (τα σποράκια για την κρέμα και το υπόλοιπο ξυλάκι για το σιρόπι)
  9. Για το σιροπι
  10. 3 κούπες ζαχαρη
  11. 4 κούπες νερό
  12. (Το ξυλακι της βανίλιας όπως αναφερθηκε παραπάνω)
  13. 1 φλουδα λεμονιου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το ένα τέταρτο απο το καταίφι και το "ξαίνουμε" τρίβοντας το με το λιωμένο βούτυρο.

  2. 2

    Στη συνέχεια, αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα μας, όπως ακριβώς γίνεται η κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, και όπως ειναι ζεστή, τη στρώνουμε πάνω στο καταίφι.

  3. 3

    Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω το υπόλοιπο "ξασμένο" καταίφι και περιλούζοντας το με ένα κουτάλι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 200 βαθμους με αέρα μέχρι να ροδίσει καλά καλά-για να ειναι κριτσανιστό και μετά το σιρόπιασμα- και όταν το βγάλουμε το κόβουμε και το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό.

  5. 5

    Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με σαντιγύ και να το στολίσουμε με κομματάκια απο γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας. Επίσης συνοδεύεται τέλεια απο παγωτό.

Σχόλια (25)

christin2
christin2 @cook_8466084
επιτελους η πολυποθυτη συνταγη!!! βαθμολογω για την αριστη/υπεροχη εμφανιση και σιγουρα τελεια γευση!! ειναι το αμεσως επομενο γλυκο που θα φτιαξω!!! ευχαριστω πολυ

Από

ansou
ansou @cook_8450472
στις
,